(Foto's: Jeugdvoetbalopleiding/PR)

Jeugdvoetbaldagen in de meivakantie bij Lugdunum

De Jeugdvoetbaldagen is een tweedaags voetbalevenement voor kinderen van 5 tot 15 jaar op 2 en 3 mei. Plezier in voetballen staat voorop, maar er is veel aandacht voor voetbaltechniek en wedstrijdtactieken. Voor jong talent, doorgewinterde dribbelaars en echte beginnelingen. Oprichter Jeugdvoetbaldagen Mark de Horn wil vooral het voetbalvirus overbrengen.

Kinderen voetballen te weinig vindt Mark de Horn. Ook als ze op een voetbalclub zitten. Goede baltechniek leer je door eindeloos te pingelen, te dribbelen en te spelen. Op straat, op trapveldjes en natuurlijk ook op de clubtraining. Vandaar het idee voor de Jeugdvoetbaldagen, twee dagen intensief trainen onder begeleiding van goed opgeleide trainers. Want ook daar ontbreekt het wel eens aan bij voetbalverenigingen.

De Horn is een fervent aanhanger van de Wiel Coerver-trainingsmethode, die inzet op balvaardigheden. Wiel Coerver was een voetballer die in de jaren vijftig furore maakte als speler, twee decennia later succesvol was als trainer – van ondere ander Feyenoord waarmee hij in 1974 zowel de nationale titel als de UEFA-cup won en naam maakte met zijn eigen trainingsmethode die navolgers kreeg in binnen- en buitenland. Volgens De Horn door de KNVB nooit op waarde geschat. Maar bij de Jeugdvoetvaldagen worden de jongens en meisjes erin onder gedompeld. Al blijft het wel leuk en gezellig met aan het eind een aandenken voor iedereen.


Initiatiefnemer jeugdvoetbaldagen Mark de Horn in gesprek met verslaggever Gerry van Bakel.

De Jeugdvoetbaldagen vinden plaats op donderdag 2 en vrijdag 3 mei het complex van de Leidse voetbalclub Lugdunum in de Kikkerpolder. Maar zijn absoluut niet exclusief voor leden van deze vereniging. De twee dagen beginnen steeds met in de ochtend een training die vooral gericht is op baltechniek, tussendoor een spel en een gezonde lunch en ’s middags meer aandacht voor wedstrijdvormen. Aanmelden kan per email aan info@jeugdopleiding.nl, voor meer informatie over voorwaarden en kosten kijk op de website van de Jeugdvoetbaldagen.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×