(Archieffoto: Chris de Waard).

LUMC uitgeroepen tot meest aantrekkelijke werkgever

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is dit jaar door uitzendorganisatie Randstad uitgeroepen tot de meest aantrekkelijke werkgever van Nederland in de categorie non-profit. Vandaag kreeg het ziekenhuis de ‘Randstad Award’ uitgereikt. Deze uitverkiezing vond plaats op basis van het Randstad Employer Brand Research die het uitzendbureau jaarlijks uitgeeft.

Het was dit jaar de tiende keer dat dit onderzoek werd uitgevoerd. In totaal zijn er dit jaar voor het onderzoek 471 bedrijven onderzocht. Randstad kijkt hierbij naar onder meer de arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden, baanzekerheid en werksfeer. Aan het onderzoek hebben ruim 17.000 werknemers deelgenomen.

Volgens het onderzoek wordt het LUMC het gezien als een interessante werkgever vanwege de uitdagende werkomgeving en de samenwerking met vooraanstaande kennisinstituten. Vooral de kennisuitwisseling is volgens het onderzoek een groot pluspunt voor het Leidse ziekenhuis. Daarnaast maakte de veilige leercultuur ook veel indruk.

Het is de derde keer dat het LUMC de award in de wacht sleept, eerder gebeurde het al in 2012 en in 2015. KLM won dit jaar de award in de categorie profit.

 

Advertentie

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×