(Foto: PR RCL)

Een club van klasse voor g-voetbal

Een club van klasse voor iedereen, dat wil voetbalvereniging RCL uit Leiderdorp graag uitstralen. Voor jeugdtrainer Maurice Pieterson de reden om een paar jaar geleden een team op te zetten voor kinderen met een (verstandelijke) beperking. “Ik zag die g-teams bij andere clubs en dacht dit past ook heel goed bij RCL.”

Pieterson keek eens rond in de regio bij UVS en RKVV Meerburg die al jarenlang g-teams hebben en besloot een team op te zetten voor kinderen vanaf zes jaar. Een eerste publiciteitsronde in 2015 leverde drie aanmeldingen op en daar is hij mee gestart. Nu heeft het team tien spelers, acht jongens en twee meisjes. Naast Pieterson zijn er nog twee trainers op het veld bezig met het team en de dug-out zit altijd vol met enthousiaste ouders.

Er wordt een keer in de week getraind en eens in de vijf tot zes weken is er een toernooitje waar het RCL-team aan deelneemt. Ze spelen dan een aantal wedstrijdjes in anderhalf uur, op een half voetbalveld. Iedereen heeft plezier, aldus Pieterson. “Aan het eind mag iedereen een keer op het doel schieten en sa afloop eten we frietjes met elkaar. Het is elke keer een feestje.”


Coordinator g-voetbal bij RCL Maurice Pieterson in gesprek met Sport071-presentator Gerry van Bakel.

Pieterson is bij zijn vereniging ook actief als vertrouwenspersoon en trainer van een jeugdteam. Hij ziet goed de verschillen in beleving. “Bij het g-team zijn de ouders altijd blij, ook als hun kind meer aandacht heeft voor de paardenbloemen rondom het veld. Bij mijn andere team is er veel commentaar als het wat minder gaat, dan heb ik ineens twintig bondscoaches langs de lijn erbij.”

Wie een paar keer wil meetrainen om te zien of voetballen bij het g-team van RCL wat voor hem of haar is, kan het beste contact opnemen met Maurice Pieterson, via email: coordinatorG@rcl.nl. Voor meer informatie kun je alvast terecht op de website van RCL. De training is elke donderdag van 17.45 tot 18.45 uur.

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×