Burgemeester Lenferink onthult het bord met de namen van de zes bedrijven die in het Poortgebouw van De Meelfabriek zijn gevestigd. (Foto's/video: Chris de Waard).

Poortgebouw van De Meelfabriek officieel open

Burgemeester Lenferink heeft donderdagmiddag het Poortgebouw bij De Meelfabriek aan de Oosterkerkstraat in Leiden geopend. Daarmee heeft de Meelfabriek nu voor het eerst de deuren echt voor het publiek geopend. In het poortgebouw delen zes bedrijven één gemeenschappelijke ruimte. Lenferink: “Als je binnenstapt dan voel je het al. Het bruist hier. Dit is iets nieuws en voelt tegelijk vertrouwd. Dit toont de toekomst van Leiden”.

Chris de Waard ging naar de opening en sprak met de ondernemers, de burgemeester en met ontwikkelaar Ab van der Wiel over het vernieuwende concept.

De vijf ondernemers die voor enkele jaren het avontuur aangaan op de gedeelde werkvloer zijn Atelier Kleurstof, Bizon Events en Bizon Bikes, Coiffeur de la Porte, Joyce Goudszwaard tuinontwerp en advies en veganistisch lunchroom Het Slachthuis.

“Het is de bedoeling dat het contact over een jaar of twee verhuist naar de begane grond van een van de gebouwen van de meelfabriek zelf. Ook wordt het concept dan verder uitgebreid”, vertelde eigenaar Ab van der Wiel van De Meelfabriek bij de opening die zaterdag werd gevolgd door een open dag van de gezamenlijke ondernemers.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×