(Foto's: Arriva).

Aangepaste busdiensten tijdens Bloemencorso Bollenstreek

Op zaterdag 13 april wordt het jaarlijkse Bloemencorso Bollenstreek gehouden. Vanwege de optochten in de regio past Arriva de dienstregeling gedeeltelijk aan. Een groot deel van de dag rijden de Keukenhof Expres lijnen 852, 854, 858 en 859 en de vaste buslijn 50 volgens een andere dienstregeling. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

Vanwege de verwachte verkeersdrukte is de reistijd naar Keukenhof langer. Arriva adviseert bezoekers van Keukenhof om op tijd te vertrekken om zo voor 11.00 uur bij Keukenhof te arriveren. Door wegafsluitingen vanwege het bloemencorso is Keukenhof na die tijd niet meer bereikbaar.

Keukenhof Express
De Keukenhof Express vanaf RAI Amsterdam (lijn 852), Leiden Centraal (lijn 854), Schiphol Airport (lijn 858) en Hoofddorp station (lijn 859) starten zaterdag 13 april volgens de reguliere dienstregeling. Naar verwachting rijden er vanaf 11.00 uur door de wegafsluitingen geen bussen meer van- en naar Keukenhof. Wanneer de verkeerssituatie het toelaat, dit is waarschijnlijk aan het einde van de middag, wordt de dienstregeling weer opgestart. Hierbij dienen reizigers nog wel rekening te houden met een langere reistijd.

Buslijn 50
Buslijn 50 (Haarlem – Keukenhof – Leiden) start zaterdag 13 april ook volgens de reguliere dienstregeling. Vanaf 13.00 uur is de route van lijn 50 versperd omdat de corsostoet van Lisse naar Haarlem trekt. Er zijn geen alternatieven vanuit Lisse. Wanneer de wegen weer vrijgegeven worden, dit is waarschijnlijk aan het begin van de avond, wordt de dienstregeling weer hervat.

Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×