Veel minder treinen tussen Leiden en Schiphol door storing en werkzaamheden

5

Door een combinatie van werkzaamheden aan het spoort bij Leiden en een grote storing, vanochtend is een bovenleiding defect geraakt bij Weesp, rijden er de hele dag veel minder treinen tussen Leiden en Schiphol. Dat meldt de NS. Ook de NS reisplanner kampt met een storing en daarom wordt geadviseerd op gebruik te maken van de 9292 reisplanner.

Ook het treinverkeer tussen Amsterdam en Lelystad is ernstig ontregeld. NS adviseren reizigers om hun reis zo mogelijk uit te stellen of gebruik te maken van alternatief vervoer. Wie al onderweg is, wordt via berichten op de stations geïnformeerd over zo actueel mogelijke reisadviezen.

NS raadt reizigers vanuit Leiden en Den Haag aan om zoveel mogelijk via Utrecht Centraal te reizen. Er wordt verder gewaarschuwd voor extra drukte in de treinen en langere reistijden.

De verwachting is dat de problemen op het spoor de hele dag aanhouden. In elk geval tot 17.00 uur.

Delen

5 reacties

  1. Een defecte bovenleiding, kan gebeuren. Dat is een klus voor ProRail. Maar ja, de gefrustreerde, boze burger scheldt graag op de NS, want verder kijken dan de korte neus zit er doorgaans niet in. De meeste tekortkomingen in het spoorvervoer zijn trouwens een gevolg van te geringe overheidsinvesteringen, zoals in een modern signalingssysteem en het wegwerken van knelpunten. In omringende landen zijn ze trouwens ook graag boos op hun spoorvervoerders, meestal met veel meer reden dan hier, zoals bijv. in Duitsland en Groot-Brittannië.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline