(Foto: Gemeente Leiden).

Peen en Ui draagt stokje over aan bewoners Nico van der Horstpark

Afgelopen vrijdag 5 april namen Robbert, Danny en Jennefer van Peen en Ui afscheid van hun buren in het Nico van der Horstpark. De ‘social designers’ uit Leiden streken ruim een jaar geleden neer in tuinhuis ‘Bij Nico’ om de eerste kennismaking tussen bewoners en met de nieuwe woonlocatie te begeleiden. Nu is de tijd aangebroken om het stokje weer over te dragen. Maar niet zonder een gepast afscheid: afgelopen vrijdagmiddag was er een afscheidsborrel mét quiz en ’s avonds deed een speciaal samengesteld Nico-team mee aan de Singelloop. In het team liepen naast bewoners en Peen en Ui, ook medewerkers van Ons Doel en de Sleutels mee.

Het Nico van der Horstpark bestaat uit honderd woningen en biedt sinds april 2018 een thuis aan een mix aan bewoners, waaronder mensen met een vluchtelingenachtergrond. De nieuwe woonlocatie op de grens met Voorschoten heeft veel gemeenschappelijk groen en een groot tuinhuis. De bewoners bepalen gezamenlijk wat ze met de beschikbare ruimte doen.

Het afgelopen jaar is het tuinhuis een vaste ontmoetingsplek geworden voor de bewoners. De ruimte werd voor van alles gebruikt: er werd getafeltennist, zumba-les gegeven, taalinloop georganiseerd, film en sport gekeken, geoefend voor de inburgeringscursus en vergaderd over de inrichting van de plantenbakken op het terrein. Met het vertrek van Robbert, Danny en Jennefer nemen de bewoners het beheer van de gemeenschappelijke ruimte over.

Het Nico van der Horstpark is een gezamenlijk project van de woningcorporaties Ons Doel en de Sleutels en de gemeente Leiden. Het terrein is beschikbaar gesteld door het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×