(Foto's/video: Chris de Waard).

Korte Vlietzone krijgt biodiverse beplanting en nieuw fietspad langs het water

De werkzaamheden in de Korte Vlietzone in Leiden Zuid-West gaan bijna van start. Vanmorgen verrichtte wethouder Martine Leewis op het Strawinskypad de officiële starthandeling voor de aanleg van het park door samen met een aantal leerlingen van Praktijkschool Metrum de eerste plantjes in de grond te zetten.

Chris de Waard sprak met wethouder Leewis en enkele omwonenden over de herinrichting van de Korte Vlietzone.

Na de herinrichting is het gebied langs de Vliet een stuk biodiverser. Met heesters en dertig nieuwe bomen en ook een bijenlint van bloemen en bloeiende planten dat zich over een kilometer langs het park uitstrekt. Langs het water van de Vliet wordt het smalle fietspad opnieuw aangelegd. Het wordt drie meter breed en ernaast komt een nieuw wandelpad. Ook worden er verschillende nieuwe speelgelegenheden aangelegd.

Scholen in de buurt worden ook betrokken bij het nieuwe park. Bij het onderhoud, maar ook komt er een moestuin waar de leerlingen van de praktijkschool zelf aan de slag kunnen met het verbouwen van groente.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×