(Foto's en tekst: Welmoet Lugt).

Rolstoelrugby bij DIOK met veel enthousiasme van start

Onlangs is Rugbyclub DIOK met een rolstoelrugbyteam gestart. Het initiatief kwam van Davy van der Dop, een Leidse rolstoelrugbyer die voor trainingen altijd naar Amsterdam en Nijmegen moest uitwijken. Afgelopen maandag vond de tweede training plaats, daar kwamen ook een aantal rugbyers uit de hoofdmacht van DIOK een kijkje nemen.

Van der Dop heeft Olympische ambities en moet daarvoor, naast zijn studie, vooral heel veel spelen. Er was hem dan ook veel aan gelegen om in Leiden een rolstorlrugbyteam op te zetten. Na contact met DIOK was de vorming van een DIOK team snel geregeld, al zoeken de rolstoelrugbyers nog wel versterking.

De vorming van het nieuwe team liet ook de spelers van het eerste team van de Leidse rugbyclub niet onberoerd. Met belangstelling volgden Benjamin Garcia Propato, Oliva Sialau, Beau van Diemen en Manuel Cardoso Pinto de verrichtingen van de rolstoelrugbyers. DIOK’s captain Ross Bennie-Coulson waagde zich zelfs aan een potje met de spelers. “Deze sport brengt je met je voeten op aarde. Heel nederig wordt je er van. Wat een intense en zware sport”, vertelt hij desgevraagd na de training. “Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving en een initiatief als rolstoelrugby helpt daar enorm bij. Mooi dat we daar als club bij kunnen helpen, maar als ik met hen mee wil doen, moet ik qua training nog wel even aan de bak”, lacht hij.

Ook de spelers van het rolstoelteam waren blij met de komst van de spelers van de Ereklasser. Clannad Moerings, enige dame en al wat jaar rolstoelrugby-ervaring is enthousiast: “Geweldig dat DIOK ons initiatief zo voortvarend heeft opgepakt! En natuurlijk superleuk dat jongens die bij de beste rugbyers van Nederland horen gewoon even bij ons komen kijken en meetrainen! Van mij mag dat wel vaker!”

Versterking gezocht
De rolstoelrugbyers zoeken dus nog versterking. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om eens kijken bij de training op maandagavonden om 20.00 uur in de 3 Octoberhal. Daar kunnen potentiële spelers proberen hoe dat werkt met snelheid, een bal en botsende (speciale) rolstoelen!

De heren van DIOK1 spelen zaterdag een belangrijke uitwedstrijd tegen RC ‘t Gooi. DIOK staat momenteel 2e in de Ereklasse, maar kan bij winst naar de 1e plek opschuiven. Vanuit DIOK is er een gratis supportersbus geregeld. Aanmelden (ook voor niet leden) kan via diok@vanzuilen.net.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×