Burgemeester Lenferink kreeg het eerste exemplaar uitgereikt van het Museumboek. Het bleek een verlaat verjaardagscadeau voor de burgemeester die op 10 april 62 werd. (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Kloek Museumboek over Lakenhal gepresenteerd

Wie jarig is trakteert en dat geldt ook voor de Vereniging Belangstellenden in Museum de Lakenhal (VBL) die gisteren het eeuwfeest vierde met een bijeenkomst in de Burgerzaal van het Leidse stadhuis. Voorzitter Haro Schultz van Haegen overhandigde de eerste exemplaren van het Museumboek waar twee jaar aan is gewerkt aan burgemeester Lenferink, commissaris van de Koning Jaap Smit, museumdirecteur Meta Knol en cultuurwethouder Yvonne van Delft. Het boek beschrijft 145 jaar Lakenhal in Leiden.

De jubilerende VBL kreeg zelf ook een cadeau. Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit overhandigde de vereniging een koninklijke erepenning ter ere van het eeuwfeest.

Chris de Waard ging naar het jubileumfeestje en sprak met commissaris van de Koning Jaap Smit, burgemeester Lenferink, voorzitter Haro Schultz van Hagen van de Vereniging Belangstellenden in Museum de Lakenhal en met museumdirecteur Meta Knol.

Museum de Lakenhal heropent na een grote restauratie van het rijksmonument en uitbreiding met een nieuwe vleugel op donderdag 20 juni weer voor het publiek. Het daaropvolgende weekeinde staat ook helemaal in het teken van de feestelijke heropening.

Museumboek Lakenhal
Voor het eerst wordt in één publicatie een overzicht gegeven van de historie van het gebouw, het museum en de collectie. Het rijk geïllustreerde boek werd samengesteld door museumdirecteur Meta Knol, conservator geschiedenis Jori Zijlmans en eindredacteur Aukje Vergeest. Conservatoren en andere deskundigen schreven hoofdstukken over deelonderwerpen, gebaseerd op uitgebreid archiefonderzoek. Van fotografe Karin Borghouts werd een fraaie fotoserie toegevoegd waarin het museum tijdens de restauratie en uitbreiding werd vastgelegd. De vormgeving is van Karen Polder.

Bestellen
Het Museumboek verschijnt in het heropeningsjaar van het gerestaureerde en uitgebreide Museum De Lakenhal, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vriendenvereniging, de Vereniging van Belangstellenden in Museum De Lakenhal. Het boek (344 pagina’s full-color, verkoopprijs 49,95 euro) is vanaf vandaag te koop via www.nai010.com/lakenhal.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×