(Foto: Carina Bos).

Conciërge Leo Kannerschool is Conciërge van het jaar in Oegstgeest

Conciërge Huig van Duin van de Leo Kanner School (VSO) in Oegstgeest is door de lokale afdeling van D66 verkozen tot Conciërge van het Jaar 2019. De jury was te spreken over zijn inzetbaar die zo breed is dat het alle grenzen van het ‘conciërge zijn’ overschrijdt. Directeur Douwe Splinter haalt er een paar aan: fietstechniek geven aan leerlingen die extra praktijk nodig hebben, de sociale veiligheid van leerlingen waarborgen en leerlingen van klusjes voorzien als ze het moeilijk vinden om zelf een compleet dagprogramma in de klas te volgen.

Naast het feit dat Huig behulpzaam is, een sociale veilige omgeving biedt aan de leerlingen en leraren doet hij ook het onderhoud van de school.

Jurybeoordeling
De nominaties van leerlingen, leraren, ouders en directeuren werden beoordeeld door een jury van experts bestaande uit wethouder Matthijs Huizing, de winnaar Conciërge van het Jaar 2019 uit Leiden, Monna Nederstigt en gemeenteraadslid D66 Lydie Vellema. De jury beoordeelden de genomineerde conciërges op behulpzaamheid, een sociaal veilige omgeving, en onderhoud aan de school. Daarnaast was er bijzondere aandacht voor de bijdrage van de conciërge gezien ook het speciale karakter van de school.

Het was voor D66 Oegstgeest de eerste keer dat de Conciërge van het Jaar verkiezing werd georganiseerd. Er kwamen vier nominaties binnen. “Er zijn zulke originele mails en brieven en kunstwerken binnengekomen dat het moeilijk was voor de jury om een keuze te maken”, aldus voorzitter Carina Bos van de afdeling D66 Rijnland. “Bij elke school werd de conciërge geroemd om hun, zijn of haar betrokkenheid. Elke conciërge verdient het om in het zonnetje gezet te worden, werd alom gezegd. En dat is natuurlijk ook zo”. D66 Oegstgeest wil vanaf nu deze verkiezing elk jaar organiseren.

Maatschappij Oegstgeest Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×