Zo druk als bij de opening in september 2017 werd het nooit meer bij de opvolger van het failiette V&D.

Warenhuizen Hudson's Bay mogelijk nog dit jaar dicht

De Nederlandse winkels van Hudson’s Bay stevenen af op een sluiting of faillissement. Dat meldt het Duitse magazine WirtschaftsWoche dat interne documenten van moederbedrijf Karstadt heeft ingezien. De Hudson’s Bay warenhuizen in Nederland maken grote verliezen die bovendien toenemen. Ook de verkoopcijfers dalen.

De Nederlandse warenhuizen zouden zelfs zó slecht draaien, dat een sluiting of bankroet nog dit jaar ‘economisch de meest haalbare oplossing’ is. Het management van Galeria Kaufhof Karstadt, waar de Nederlandse vestigingen van Hudson’s Bay onder vallen, verwacht dat de warenhuisketen afstevent op een verlies van van 1 miljard euro in 2028.

Hudson’s Bay opende vorige maand twee nieuwe warenhuizen. In Amstelveen en in Utrecht. In totaal heeft de keten nu vijftien warenhuizen in ons land, waaronder aan de Aalmarkt in Leiden.

Economie Leiden hudsonsbay


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×