Mark Siera voor de deur van Velvet. (Foto: Reanne van Kleef).

Velvet viert Record Store Day met live muziek, exclusieve LP's en alcoholvrij bier

Bij platenzaak Velvet op de Nieuwe Rijn in Leiden draait het morgen de hele dag om Record Store Day. Platenfans staan dan weer in de rij voor exclusieve LP’s, de hele dag is er live muziek in de winkel en er is een bierproeverij. Na het incident van vorig jaar is deze echter wel alcoholvrij. Velvet gaat om 08.00 uur open. Ook Plato in Leiden doet mee aan Record Store Day.

Reanne van Kleef in gesprek met bedrijfsleider Mark Siera over Recors Store Day bij Velvet.

Programma
11.30 uur Thijs Boontjes
13.00 uur Rumor di Mare
14.00 uur Liquid Sun Orchestra
15.00 uur Jules Deelder & Boris van der Lek
16:00 uur Tim Akkerman
17.00 uur Dowtown District

Alcoholvrije proeverij
Naast de muziek kunnen bezoekers van Velvet morgen genieten van een alcoholvrije bierproeverij. Het is tijdens Record Store Day in veel winkels gebruikelijk om ook een biertje te schenken. Door een incident met handhaving vorig jaar heeft Velvet besloten om het bier alcoholvrij te houden.

Bedreiging en intimidatie
Vorig jaar dronk het personeel na afloop van Record Store Day een biertje voor de deur. Drie handhavers wezen hen toen op intimiderende wijze erop dat dat niet was toegestaan en Siera werd gesommeerd het bier weg te zetten. De dag erna kwamen de handhavers met vijf man sterk terug, stormden de zolder op en namen het bier mee. Siera kreeg te horen dat hij hierdoor een half jaar gevangenisstraf en een boete van 50.000 euro riskeerde. Toen er ook nog eens drie keer een busje van handhaving voor zijn deur verscheen besloot hij om aangifte te doen van bedreiging, diefstal  en huisvredebreuk en een klacht in te dienen bij de gemeente. Daar heeft hij tot op de dag van vandaag niets meer van gehoord.


Mark Siera over het incident na Record Store Day 2018.

Cultuur Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×