De in november 2017 feestelijk geopende Catharinasteeg is weer in de prijzen gevallen. (Foto: Emile van Aelst).

Prestigieuze internationale prijs voor Catharinasteeg

Ontwikkelaars MRP Development & Rijnboutt hebben de bijzondere ICSC ‘Regeneration’ Award gewonnen voor het project Catharinasteeg aan de Aalmarkt in Leiden. De prijs werd woensdag uitgereikt in Barcelona tijdens de jaarlijkse Europese conferentie van ICSC.

Bart Meijer en Maarten Stam van MRP Development en Kees & Mattijs Rijnboutt namen de prijs in ontvangst. (Foto: PR).

Sinds 1977 reikt de Internationale Raad van Winkelcentra (ICSC) prijzen uit aan de meest opvallende nieuwe, gerenoveerde en gevestigde winkelcentra in Europa. Deze onderscheidingen worden erkend als de meest prestigieuze op het gebied van Europees winkelvastgoed. De ‘Regeneration’ Award wordt zelden uitgereikt en geeft waardering voor de prestatie van de ontwikkelaar die in samenwerking met een lokale overheid en de gemeenschap de stad heeft gerevitaliseerd.

De jury van ICSC besloot de prijs dit jaar voor de Catharinasteeg uit te reiken om daarmee waardering uit te drukken voor de nauwe samenwerking met de lokale overheid en buurtbewoners en het resultaat van een belangrijke revitalisatie van de stad Leiden.

Het project Catharinasteeg aan de Aalmarkt in Leiden werd eind vorig jaar al in het zonnetje gezet met de NRW Jaarprijs 2018, de Nederlandse tegenhanger van de ICSC, waarbij door de jury werd opgemerkt dat de doortastendheid van de teams resulteerde in een uitmuntende transformatie van een vervallen deel van de binnenstad tot een bruisend gebied met winkels en horeca en dat dit project zo een grote bijdrage levert aan de stad en haar inwoners.

Mattijs Rijnboutt is ‘ontzettend trots’ dat Rijnboutt voor de tweede keer met dit project een prijs in de wacht heeft gesleept. “Het is de bekroning op het resultaat waar we samen met onze partners ruim negen jaar aan hebben gewerkt”. Ook Maarten Stam van MRP Development is heel blij dat de Catharinasteeg, in navolging van de NRW prijs, ook internationaal erkenning krijgt. “Met passie, lef, doorzettingsvermogen en een zeer gedreven team hebben we deze complexe, integrale ontwikkeling kunnen realiseren”.

Advertentie

Economie Leiden Catharinasteeg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×