De gouden roeiers van Die Leythe v.l.n.r.:  Isabel van Opzeeland, Benthe Boonstra, Finn Florijn, Hilmar Verbeek. (Foto: Esther Boonstra).

Goud voor Leidse roeiers in aanloop naar NK

De roeiers van Die Leythe gaan met een goed gevoel naar het NK: tijdens de Ghent International Spring Regatta in Belgie werd maar liefst viermaal goud veroverd. Ook Njord ging er met twee gouden plakken vandoor. De wedstrijd werd aangegrepen als voorbereiding op de Nationale Kampioenschappen, die van 19 t/m 21 april op de Bosbaan plaatsvinden. Op het NK worden de eerste tickets voor het EK en WK 2019 verdeeld.

Finn Florijn verraste in Gent door met grote overmacht en mooi roeien het ‘onder 23’ jaar veld te winnen. Isabel van Opzeeland won met voorsprong bij de junioren tot 18 jaar én een paar uur later bij de dames senioren. Hilmar Verbeek, die dit jaar overstapte van Maastricht naar Die Leythe, won in een mooi opgebouwde race het lichte mannenveld (tot 72,5 kg). Benthe Boonstra die tijdelijk bij Die Leythe roeit, won in het dames ‘onder 23’ veld. Benthe is lid van De Laak, Den Haag maar roeit wekelijks bij Die Leythe, om samen met Vam Opzeeland te kunnen trainen. Nu haar coach van De Laak ziek is, traint ze elke dag bij Die Leythe.

Ook succes voor Njord
De Leidse roeivereniging Njord mocht ook twee overwinning bijschrijven: de Lichte Vrouwenvier (W4-) en Mannen onder 23 Dubeltwee (MU23 2x) gingen er met de winst vandoor.

Asopos bij Amstel Skøll Cup
De boten van Asopos de Vliet waren dit weekend vooral te vinden op de Bosbaan. Bart Lukkes won daar het HE1x veld.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×