(Foto: Wim de Leeuw).

Leidse tafeltennismannen op achterstand in halve finale play-offs

Het herenteam van Scylla heeft in de eerste wedstrijd van de play-offs niet voor een sensatie kunnen zorgen. In eigen huis verloor het team met 0-3 van Taverzo. Taverzo speelde met de drie buitenlandse spelers Padasak Tanviriyavechakul (Thailand), Jakub Folwarski (Polen), David McBeath (Engeland) en was daarmee een maatje te groot.

Toch zat Kazeem Nasiru in de openingswedstrijd tegen Tanviriyavechakul dicht bij een overwinning. In de eerste game kwam hij snel op een flinke achterstand. Bij een stand van 1-8 kwam hij echter terug om de game zelfs met 14-12 te pakken. Een huzarenstukje! Het was de opmaat voor een partij op zeer hoog niveau. Tanviriyavechakul is gezegend met een flitsende forehand en backhand. Met de pressie en aanvalskracht van Nasiru resulteerde dat in een topduel waarbij de spelers elkaar weinig toegaven. Tanviriyavechakul pakte de tweede game (7-11), maar Nasiru sloeg gelijk terug (11-9). De laatste games kreeg Tanviriyavechakul meer vat op het spel van Nasiru, en pakte daarmee het eerste punt voor Taverzo.

Kim Vermaas speelde vervolgens een knappe partij tegen Folwarski. Een lastig te bespelen speler, die verdedigend spel afwisselt met woeste aanvallen, en soms een fluwelen passeerslag. Vermaas  deed wat ze moest doen: ze varieerde, viel aan, maar uiteindelijk moest ze toch haar meerdere erkennen. In de slotwedstrijd kwam Gerard Bakker in actie. Hij speelde in de plaats van de geblesseerde Olivier Altenburg. Bakker speelde goed, maar zijn tegenstander Mcbeath maakte weinig fouten, en bleek net wat vaster. De tweestrijd tussen Taverzo en Scylla – de winnaar plaatst zich voor de finale – krijgt over twee weken een vervolg in Zoetermeer. Ondertussen zal Kim Vermaas uitkomen op het WK in Budapest.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×