De locatie Athena van het Stedelijk Gymnasium wordt uitgebreid met twee gymzalen en extra lokalen. (Foto: Vysotsky, via Wikimedia Commons).

Miljoenen voor extra gymzalen bij Stedelijk Gymnasium

De gemeente Leiden stelt 2,9 miljoen euro beschikbaar als aanvullend krediet voor twee verdiept aangelegde gymzalen bij Athena. Dat is de locatie Fruinlaan van het Stedelijk Gymnasium. Bovenop de gymzalen komen extra klaslokalen.

Chris de Waard in gesprek met onderwijswethouder Dirkse over de uitbreiding van gymzaalcapaciteit in de Burgemeester- en Professorenwijk.

Voor de uitbreiding is dekking gevonden binnen de onderwijsbegroting. Een deel van het budget dat eerder gereserveerd was voor gymzalen in combinatie met woningbouw bij de St, Josephschool in deĀ Oppenheimstraat kan worden ingezet voor deze plannen die al in 2014 tot stand kwamen. Vertraging werd onder meer opgelopen door een mislukte aanbesteding.

Advertentie

Leiden Onderwijs Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×