Miljoenen voor extra gymzalen bij Stedelijk Gymnasium

10

De gemeente Leiden stelt 2,9 miljoen euro beschikbaar als aanvullend krediet voor twee verdiept aangelegde gymzalen bij Athena. Dat is de locatie Fruinlaan van het Stedelijk Gymnasium. Bovenop de gymzalen komen extra klaslokalen.

Chris de Waard in gesprek met onderwijswethouder Dirkse over de uitbreiding van gymzaalcapaciteit in de Burgemeester- en Professorenwijk.

Voor de uitbreiding is dekking gevonden binnen de onderwijsbegroting. Een deel van het budget dat eerder gereserveerd was voor gymzalen in combinatie met woningbouw bij de St, Josephschool in de Oppenheimstraat kan worden ingezet voor deze plannen die al in 2014 tot stand kwamen. Vertraging werd onder meer opgelopen door een mislukte aanbesteding.

Delen

10 reacties

   • Dat is waar Rien. Maar je zult eerst het geld uit de minima moeten persen middels de afbouw van o.a. de Declaratieregeling om die 2,9 miljoen voor het Gym te kunnen ophoesten.

    • Rien van Vliet op

     Nee. Er zijn verschillende potjes voor verschillende onderwerpen. Maar best, spendeer al het beschikbare geld maar aan één enkel issue en dan hoor ik je over een tijdje wel klagen over bijvoorbeeld de slechte staat van de wegen in Leiden.

  • sherry baudet op

   de beste manier van armoedebestrijding is goed onderwijs en het stedelijk gymnasium behoort al decennia tot de beste scholen van nederland.

   • Terriër Bidet op

    De beste manier van armoedebestrijding is werk en er staan nog genoeg vacatures open in Nederland.

    • Sherry Baudet op

     Inderdaad! En hoe beter het onderwijs, hoe meer kans op een goede baan.
     Er zullen helaas altijd zeikerds zijn die bij elke investering – om het even waaraan het wordt besteed – beginnen over armoedebestrijding. Alsof goede lokalen niet standaard bij goed onderwijs horen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline