Politie zoekt getuigen van zware mishandeling in Vrouwenkerkkoorstraat

9

In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juni vond vorig jaar rond 01.30 uur ’s nachts bij cafe ’t Praethuys aan de Vrouwenkerkkoorstraat in Leiden een zware mishandeling plaats. Dat was tijdens de Lakenfeesten. Het slachtoffer, een 59-jarige man, werd op straat uit het niets hard op zijn neus geslagen waardoor hij op de grond terechtkwam. Terwijl hij op de grond lag, kreeg hij schoppen tegen zijn hoofd en lichaam.

Vanavond besteedt het regionale opsporingsprogramma Team West aandacht aan deze zaak.

Ook de vrouw van het slachtoffer kreeg een harde duw, hierbij brak zij haar vinger. Het slachtoffer heeft er een gekneusde en kapotte neus aan overgehouden, ook was er een stuk tand afgebroken en raakte hij gewond aan zijn elleboog.

De politie weet inmiddels wie de man was die het slachtoffer als eerste neersloeg en wie zijn vrouw wegduwde, naar de tweede dader is de politie nog op zoek. Het gaat om een blanke man van ongeveer 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1,85 meter lang en heeft een mager postuur. Hij heeft zwart haar met een slag en was ten tijde van de mishandeling gekleed in een zwarte leren jas en een spijkerbroek.

Wie informatie over deze zaak heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Leiden via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Tips kunnen ook worden doorgegeven via de Whatsapptiplijn op 06-10000012. Het ging om de avond waarop de Peurbakkentocht werd gehouden.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

9 reacties

 1. Wel alleen over straat, maar zorg dat je weerbasr bent. Fit, niet dronken (zoals ongetwijfeld deze daders), en een beetje op de hoogte van zelfverdedigingstechnieken. Niet bang zijn om om hulp te roepen, te schreeuwen…
  Als iedereen van straat weg blijft wordt ’t pas echt gevaarlijk voor degenen die wel moeten.

 2. Ik heb van een vriend van ons in Den Haag vernomen dat, als je wordt aangevallen, NOOIT ‘help’ moet roepen,
  maar ‘brand’ . Op ‘brand’ reageren mensen eerder, omdat het niet met direct geweld van persoon tot persoon gaat, waar mensen bang voor zijn. Bij ‘brand’ ligt dat anders.
  De Nederlandse politiek moet zich schamen dat zij alle vormen van handhaving heeft uitgekleed.
  Bezuinigd noemen ze dat. Maar het echte woord is: uitkleden of uithollen of teniet doen.
  Woorden kunnen verhullen of onthullen. Als je handhaving weg haalt, haal je alle bescherming van de burger weg, op allerlei fronten. Je hebt geen bescherming meer tegen geweld, geen bescherming meer als je een gek naast je hebt wonen die om te treiteren je dakgoot los trekt en om krult, geen bescherming meer tegen het gewoon ‘wegvallen’ en niet leverbaar meer zijn tegen allerlei medicijnen, waardoor je ziek wordt of zelfs dood gaat, overal sluiten politiebureau’s, er is onderbezetting, als je 112 belt is heus niet altijd de politie ter plaatse, want ze hebben niet genoeg bezetting, geen bescherming tegen psychiatrische patiënten die op straat rond lopen, waaronder gevaarlijke gekken zoals Michael P., en nog veel meer. Je mag wel altijd betalen voor diensten die niet geleverd worden. Arme, arme mensen waar het in het artikel om draait. Dit is niet het Nederland meer wat het was !
  Ik zie de hoofdzaak in het wegbezuinigen/onklaar maken van de handhaving waarvan miljarden naar Z-Europa middels Brussel gaan, en ik kan doorgaan tot vanavond laat. Al mijn medeleven gaat naar die meneer en mevrouw, die er weer een angst bij hebben gekregen. Vreselijk.

  • Warrig verhaal. Meer blauw zou de betreurenswaardige mishandeling uit het artikel niet verhinderd hebben. Ook Michael P. heeft doelbewust een plek en een moment zonder blauw gekozen om zijn slachtoffer te belagen. In het laatste geval zijn er zaken ernstig misgegaan met betrekking tot de begeleiding van deze gestoorde gek, blijkens het onlangs uitgekomen onderzoeksrapport, maar met bezuiniging heeft dat niet te maken. U ervaart kennelijk onveiligheid maar ziet daarbij wel spoken.

Je bent nu offline