Politie zoekt getuigen van zware mishandeling in Vrouwenkerkkoorstraat

In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juni vond vorig jaar rond 01.30 uur ’s nachts bij cafe ’t Praethuys aan de Vrouwenkerkkoorstraat in Leiden een zware mishandeling plaats. Dat was tijdens de Lakenfeesten. Het slachtoffer, een 59-jarige man, werd op straat uit het niets hard op zijn neus geslagen waardoor hij op de grond terechtkwam. Terwijl hij op de grond lag, kreeg hij schoppen tegen zijn hoofd en lichaam.

Vanavond besteedt het regionale opsporingsprogramma Team West aandacht aan deze zaak.

Ook de vrouw van het slachtoffer kreeg een harde duw, hierbij brak zij haar vinger. Het slachtoffer heeft er een gekneusde en kapotte neus aan overgehouden, ook was er een stuk tand afgebroken en raakte hij gewond aan zijn elleboog.

De politie weet inmiddels wie de man was die het slachtoffer als eerste neersloeg en wie zijn vrouw wegduwde, naar de tweede dader is de politie nog op zoek. Het gaat om een blanke man van ongeveer 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1,85 meter lang en heeft een mager postuur. Hij heeft zwart haar met een slag en was ten tijde van de mishandeling gekleed in een zwarte leren jas en een spijkerbroek.

Wie informatie over deze zaak heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Leiden via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Tips kunnen ook worden doorgegeven via de Whatsapptiplijn op 06-10000012. Het ging om de avond waarop de Peurbakkentocht werd gehouden.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×