(Foto: Reanne van Kleef).

Nijntje Beweegdiploma in Leiden van start

Gymsport Leiden en de Koninklijke Gymnastiek Unie (KNGU) gaven gistermiddag tijdens Sportpunt71 de aftrap van het nijntje Beweegdiploma in Leiden. Met het programma worden 2 tot 6 jarigen in beweging gebracht. Nijntje Beweegdiploma  wordt ondersteund door de Gemeente Leiden en Fonds1818.


Reanne van Kleef sprak met Hellen Kleijberg van Gymsport Leiden over het nijntje beweegdiploma.

De grootste ontwikkeling van de motoriek vindt bij kinderen in de eerste levensjaren plaats. Kinderen bewegen iedere dag. De KNGU heeft daarom het nijntje Beweegdiploma bedacht. Daarmee leren peuter (2-4) en kleuters (4-6) op een leuke manier de basis van bewegen met nijntje als ambassadeur.

Voor 2019 is gekozen om een focus aan te brengen in twee wijken. Slaaghwijk en een nader te kiezen wijk. Gymsport Leiden spoort andere partijen als kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, buurt- en speeltuinverenigingen en andere sportverenigingen aan om het programma te gebruiken.

Ouders
Van groot belang is het bewustmaken van het belang van spelen en bewegen bij de ouders. Er is leuke, inhoudelijke en zeer praktisch toepasbare informatie via diverse kanalen beschikbaar voor ouders. Door ouders te betrekken bij het bewegen met hun kind, is de kans groter dat de kinderen ook op latere leeftijd blijven bewegen.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×