Directeur Stedelijke Ontwikkeling Adrian Los (links) van de gemeente Leiden en Martijn du Prie, directeur van du Prie bouw & ontwikkeling ondertekenden het contract voor de verbouwing van het nieuwe Stadskantoor van de gemeente Leiden in gebouw LEVEL. (Foto: Buro JP).

Verbouwing LEVEL tot Stadskantoor begint eind deze maand

Vanaf volgend jaar gaat de gemeente Leiden alle publieke diensten, zoals burgerlijke stand, paspoorten, vergunningen etcetera aanbieden op het Stadskantoor. Hiervoor wordt het moderne gebouw LEVEL, vlak bij het centraal station, geschikt gemaakt.

In het gebouw Level worden een deel van de begane grond en de vier verdiepingen erboven onder handen genomen. De aanbesteding voor deze verbouwing is gewonnen door du Prie bouw & ontwikkeling. Zij gaan eind deze maand beginnen; naar verwachting is de verbouwing eind 2019 klaar en opent het nieuwe Stadskantoor begin 2020 zijn deuren.

Voorbereidingen verbouwing
De voorbereidingen voor de interne verbouwing vinden in de komende weken plaats. Bewoners en organisaties in het stationsgebied worden geïnformeerd over de planning en bouwwerkzaamheden tijdens een informatiebijeenkomst. De verbouwingswerkzaamheden vinden volledig inpandig plaats, waarbij de ruimtes worden heringericht naar een kantooromgeving en publieksfunctie, inclusief de daarbij benodigde voorzieningen.

Eigentijdse en duurzame huisvesting
De gemeente Leiden kiest voor eigentijdse en duurzame huisvesting. Het huren van een leegstaand, relatief nieuw pand biedt de gemeente de mogelijkheid om flexibeler met huisvesting om te gaan. Daarnaast is het Stadskantoor straks een moderne, prettige werkomgeving voor medewerkers gericht op samenwerking met en voor de stad.

Stadhuis
Nadat de medewerkers van het stadhuis naar het Stadskantoor verhuisd zijn, kunnen de verbouwingswerkzaamheden van het stadhuis beginnen. Deze duren naar verwachting anderhalf jaar. Ook het stadhuis wordt geschikt gemaakt voor flexibel en samenwerkingsgericht werken en om optimaal en duurzaam in te kunnen zetten als werkplek voor ambtenaren. Het stadhuis blijft in gebruik als ‘het huis van de democratie’, trouwlocatie en ontmoetingsplek voor inwoners, ondernemers en bestuur.

Advertentie

Leiden Politiek Verbouwing Stadhuis Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×