(Archieffoto: Reanne van Kleef).

Sportverenigingen denken na over afschaf wegwerpplastic

In navolging van Leidse evenementen, denken ook Leidse sportverenigingen na over de afschaf van wegwerpplastic. Vanaf 2021 wordt wegwerpplastic in heel Europa verboden, maar samen met de werkgroep LeidsGlas werd er tijdens Sportpunt71 al over de mogelijkheden gesproken.


Reanne van Kleef sprak met projectleider Nilles Raken van LeidsGlas over het afschaffen van wegwerpplastic bij sportverenigingen.

De werkgroep LeidsGlas onderzoekt op dit moment hoe de Leidse horeca over kan gaan op ecoglazen tijdens evenementen als Leidens Ontzet. Bij de inventarisatie kwam de vraag naar voren of sportverenigingen ook over moeten op ecoglazen.

Volgens projectleider Nilles Raken een mooie aanleiding om tijdens Sportpunt71 (de vervanger van het Leidse Sportcafé) op het onderwerp in te gaan. “De verenigingen reageerden best positief op het idee. Het is een behoorlijk stip aan de horizon, maar de aanwezige verenigingen hadden wel het idee dat als het bij Leidens Ontzet kan, dat het dan ook in een sportkantine of kleedkamer kan. We gaan kijken hoe we elkaar kunnen aanvullen.” De werkgroep is op zoek naar een leverancier voor ecoglazen tijdens evenementen en zijn van plan te bekijken of ook sportverenigingen daarbij kunnen aansluiten.

Hoewel sportverenigingen niet vaak te maken hebben met grote evenementen, wordt er toch regelmatig gebruik gemaakt van wegwerpbekers. Zo wordt drank tijdens de wedstrijd vaak in plastic bekers geschonken en ook voor de limonade en thee in de rust bij wedstrijden wordt meestal plastic gebruikt.

Duurzaamheid Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×