Volgende week start groot onderhoud aan Julius Caesarbrug

5

De provincie Zuid-Holland voert vanaf aanstaande dinsdag groot onderhoud uit aan de Julius Caesarbrug in Leiden. De werkzaamheden duren tot en met 5 mei en ook op 10 mei wordt er gewerkt aan de brug die de Professoren- en Burgemeesterswijk over het Kanaal verbindt met de wijken Meerburg en Roomburg. Onderhoud aan de brug is nodig om het verkeer ook de komende jaren veilig over de brug te laten rijden. De brug had de afgelopen jaren regelmatig te kampen met storingen en kon daardoor enkele keren langdurig niet bediend worden.

Werkzaamheden
Zowel op als onder de brug worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Onderdelen worden vervangen en gerepareerd. Ook wordt de slijtlaag van de brug vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden is de brug compleet afgesloten. Voor fietsers en voetgangers gelden omleidingen.

Gevolgen scheepvaart
Tijdens de werkzaamheden wordt scheepvaart beperkt toegestaan. De brug wordt in bloktijden lokaal bediend om scheepvaart door te laten. De tijden staan op een speciale pagina met vaarweginformatie voor de Julius Caesarbrug.

Delen

5 reacties

 1. Peter Elfrink

  Ook gelijk die achterlijke paaltje in het midden die je kan neerklappen verwijderen.
  Veel te gevaarlijk, welke oetlul heeft dit bedacht.
  Fietsers en brommers knallen er een aantal keren per week er op en als ze zijn neergeklapt liggen ze OP het wegdek zodat je dan zeker onderuitgaat.
  Mij ook al een keer gebeurt aan de andere kant van de brug, daar hebben ze hem verwijderd maar en of andere achterlijke heeft er een klein heuveltje gemaakt waar die eerst stond 😡😡.

 2. Peter Elfrink

  Ook gelijk die achterlijke paaltje in het midden die je kan neerklappen verwijderen.
  Veel te gevaarlijk, welke oetlul heeft dit bedacht.
  Fietsers en brommers knallen er een aantal keren per week er op en als ze zijn neergeklapt liggen ze OP het wegdek zodat je dan zeker onderuitgaat.
  Mij ook al een keer gebeurt aan de andere kant van de brug, daar hebben ze hem verwijderd maar en of andere achterlijke heeft er een klein heuveltje gemaakt waar die eerst stond 😡😡.

  • DeHeerGroen op

   Helemaal mee eens! Zelf ook 7 weken in de lappenmand geweest door er boven op te knallen emt een gewone fiets… een paar jaar leden al… Van niemand van de Gemeente krijg je gelijk, laat staan medeleven. Leiden…

Je bent nu offline