(Foto: Gemeente Leiden).

Volgende week start groot onderhoud aan Julius Caesarbrug

De provincie Zuid-Holland voert vanaf aanstaande dinsdag groot onderhoud uit aan de Julius Caesarbrug in Leiden. De werkzaamheden duren tot en met 5 mei en ook op 10 mei wordt er gewerkt aan de brug die de Professoren- en Burgemeesterswijk over het Kanaal verbindt met de wijken Meerburg en Roomburg. Onderhoud aan de brug is nodig om het verkeer ook de komende jaren veilig over de brug te laten rijden. De brug had de afgelopen jaren regelmatig te kampen met storingen en kon daardoor enkele keren langdurig niet bediend worden.

Werkzaamheden
Zowel op als onder de brug worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Onderdelen worden vervangen en gerepareerd. Ook wordt de slijtlaag van de brug vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden is de brug compleet afgesloten. Voor fietsers en voetgangers gelden omleidingen.

Gevolgen scheepvaart
Tijdens de werkzaamheden wordt scheepvaart beperkt toegestaan. De brug wordt in bloktijden lokaal bediend om scheepvaart door te laten. De tijden staan op een speciale pagina met vaarweginformatie voor de Julius Caesarbrug.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×