Koningsnacht- en dag in Leiden belooft weer een groot feest te worden. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Oranjevereniging Leiden pakt uit tijdens Koningsdag

Op zaterdag 27 april viert heel Leiden weer Koningsdag. Op meer plekken dan voorheen worden activiteiten georganiseerd. Voor alle leeftijden. Het feest begint vrijdagavond al met de Koningsnacht op en rond de Nieuwe Rijn. De zaterdag zelf zijn er veel activiteiten voor kinderen.

Een greep uit het programma
Onder meer een poppenkastvoorstelling op de Nieuwe Rijn (naast de Koornbeursbrug) tussen 10.00 uur en 11.00 uur. Ook op de Nieuwe Rijn; dansdemonstraties van DC Dance. Nieuw is dit jaar de eerste Koningsdag vrijmarkt in de Stevenshof waar op het Koeienveld kraampjes en kleedjes worden afgewisseld door onder meer een springkussen.

In het centrum wordt traditiegetrouw de Kinderrommelmarkt gehouden. Op de Breestraat, de Papengracht en de Hooglandse Kerkgracht. Ook wordt het Gouden Petje weer georganiseerd. De kinderversie van straatmuziekantenconcours de Gouden Pet dat tijdens Stadsfestival de Lakenfeesten wordt gehouden.

Op de Lammermarkt start om 13.00 uur de derde editie van het Jus D’Orange Kingsday Festival (tot 23.00 uur) met dit jaar twee podia. Op het hoofdpodium onder andere DJ Paul Elstak, Benny Rodrigues, Chocolate Puma en Vato Gonzalez. Kaarten zijn online te koop.

Op de Nieuwe Rijn wordt Koningsdag om 11.45 uur officieel geopend door burgemeester Lenferink. Dat gebeurt op de pontons tegenover het stadhuis.

Op de Nieuwe Rijn zijn treden zaterdag, zowel  ’s middags als ’s avonds, ook de nodige bands op. Om 13.00 uur de Swing Kings, om 15.00 uur een optreden van LOS die nederpopcovers speelt en om 18.00 uur speelt JeWelste.

Het hele programma van Koningsdag in Leiden is te vinden op oranjeverenigingleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×