Jumbo-bedrijfsleider Rien de Haas, wethouder Jan Nieuwenhuis en initiatiefnemer Peter de Jong op de foto met Mr. Monopoly. (Foto: Jacqueline Spaans).

Oegstgeest krijgt eigen editie van bordspel Monopoly

De Dorpsstraat, Rhijngeesterstraatweg en de Kempenaerstraat. Het zijn drie straten die je binnenkort zomaar zou kunnen kopen in de speciale Oegstgeest-editie van het populaire bordspel Monopoly. Op dit moment wordt er gewerkt aan zo’n speciaal spel, waarin je vanaf dit najaar met Oegstgeester straten en Kanskaarten kunt spelen. Om het idee alvast wat extra aandacht te geven, nam wethouder Jan Nieuwenhuis (Economie) zaterdagochtend symbolisch het eerste exemplaar in ontvangst.

Het idee om Monopoly naar Oegstgeest te halen komt van supermarkt JUMBO de Jong aan de Lange Voort. Eigenaar Peter de Jong gaat het bordspel de komende tijd samen met inwoners van Oegstgeest vormgeven, zodat het dit najaar in zijn winkel ligt. Dus, welke straten en pleinen mogen echt niet ontbreken? Hoe moeten het bord, de Kans- en Algemeen Fondskaarten en de doos eruit gaan zien? Duidelijk is in ieder geval dat alles een Oegstgeester tintje krijgt.

Suggesties doorgeven
Inwoners die mee willen denken kunnen terecht op de speciaal hiervoor aangemaakte Facebookpagina. Op basis van de suggesties die daar binnenkomen, gaan JUMBO en speleigenaar Identity Games aan de slag om het bordspel te ontwikkelen. Vanaf dit najaar is het spel dan in een gelimiteerde opgave verkrijgbaar.

Oegstgeest is overigens niet de enige gemeente die straks een eigen Monopoly-variant heeft. Identity Games geeft jaarlijks verschillende speciale edities uit voor onder meer dorpen, steden en bedrijven. Eerder deden ze dat bijvoorbeeld voor de gemeentes Kaag en Braassem, Voorhout en Abcoude. Maar ook bedrijven gaan regelmatig langs bij de spellenmaker voor een eigen editie van het handelsspel.

Economie Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×