ZVL-1886 tijdens een training in het Vijf Meibad. (Archieffoto: Reanne van Kleef).

Leidse waterpolodames stranden in kwartfinale play-offs

De hoop op een nieuwe nationale titel voor de waterpolodames van ZVL-1886 is definitief vervlogen. De Leidse ploeg verloor dit weekend in de kwartfinale van de play-offs tweemaal van Het Ravijn en is daardoor uitgeschakeld.

Er was na de nederlaag van vrijdagavond in Nijverdal (10-7) goede hoop bij de vrouwen van ZVL-1886 dat er thuis gewonnen kon worden om zo een derde duel (weer in Nijverdal) te kunnen spelen. Maar het lukte niet zaterdagmiddag in De Zijl. Na een slechte start liep de Leidse ploeg voortdurend achter de feiten aan en verloor uiteindelijk met 6-7. En dat betekent beide paasdagen in het zonnetje, want daarmee werd het derde, beslissende duel overbodig. Voor ZVL zit het seizoen erop.

Het Ravijn knalde werkelijk uit de startblokken en voordat ZVL goed wist dat de wedstrijd was begonnen stond er een achterstand van 0-4 op het scorebord. Maar in sport kunnen (gelukkig) vreemde dingen gebeuren. Tegen het einde van de eerste periode ging het opeens lopen bij de thuisploeg. Sterre Bijkerk schoot de vervelende nul van het scorebord en nog voordat de eerste acht minuten voorbij waren scoorden ook Moran Lindhout en Rozanne Voorvelt. Daardoor kwam er een alleszins redelijke tussenstand van 3-4 in de boeken.

En ZVL ging direct door. Danique Gras zorgde in het tweede kwart voor de 4-4 en dus een open wedstrijd. Maar Het Ravijn is – in tegenstelling tot ZVL – een geroutineerde ploeg en had uiteraard weinig zin in een derde duel. De ploeg uit Nijverdal kwam weer op voorsprong (4-5) en zou dat nog een paar keer doen. Moran Lindhout tekende voor 5-5, maar weer kwam er een achterstand. Dat was in het begin van het vierde deel. Danique Gras maakte vervolgens weer gelijk, maar vlak voor de helft van de laatste periode werd het 6-7.

ZVL stond daarmee voor de taak om minimaal één keer te scoren en dan misschien via strafworpen in leven te blijven. Dat lukte niet. Het Ravijn stond geen Leidse treffer meer toe en plaatste zich voor de halve finales.

Voor de ploeg van Jacob Spijker rest de conclusie dat het jonge team dit seizoen veel heeft geleerd en dat in het laatste deel van de competitie en in deze eerste ronde van de play-offs bleek dat er goed gespeeld kan worden tegen ploegen met een hogere gemiddelde leeftijd en veel ervaring. Dat biedt perspectief voor het komende seizoen en daarna. Als het klassieke gezegde van ‘de jeugd’ en ‘de toekomst’ nog altijd opgaat, zit het wel goed met het Leidse waterpolo.

ZVL-1886 – Het Ravijn 6-7 (3-4, 2-1, 0-1 en 1-1).

Doelpunten ZVL: Moran Lindhout 2, Danique Gras 2, Sterre Bijkerk en Rozanne Voorvelt.

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×