In het Levensbeschouwelijk Platform Leiden trekken kerken en moskeeën samen op. (Foto: PR).

Leidse moskeeën en kerken organiseren bijeenkomst tegen terreur

Het Levensbeschouwelijk Platform Leiden waarbinnen de Leidse moskeeën samen met de andere Leidsche geloofsgemeenschappen optrekken, organiseren vrijdagavond de bijeenkomst ‘Terreur heeft geen religie’. Aanleiding is de serie aanslagen op kerken en hotels in Sri Lanka in het afgelopen paasweekeinde. Daarbij kwamen zo’n 360 mensen om het leven.

Chris de Waard in gesprek met voorzitter Ad Alblas van het Levensbeschouwelijk Platform Leiden en Abdelhamid Bouzzit namens de gezamenlijke Leidse moskeeën over de bijeenkomst die wordt georganiseerd naar aanleiding van de aanslagen op Sri Lanka.

“Het had een spirituele Paasviering moeten zijn dit weekend. Helaas werd uw en onze aandacht afgeleid door de vreselijke aanslagen op kerken en hotels in Sri Lanka. Het is onbeschrijfelijk hoe het binnenkomt wanneer een gebedshuis aangevallen wordt en onschuldige mensen tijdens het gebed genadeloos worden vermoord en uit het leven van hun geliefden worden gerukt”, zo staat in een gezamenlijke brief die de besturen en imams van de Leidse moskeeën, Islamitisch Centrum Al Hijra, ISN Mimar Sinan Moskee Leiden, Islamitisch Centrum Imam Malik Leiden, aan de Leidse kerken hebben gestuurd.

“Als de aanslagen op kerken, synagogen, moskeeën en andere gebedshuizen ons iets tonen, dan is het wel dat terreur geen religie heeft. Terreur wordt gedreven door haat, en haat is het best te bestrijden door liefde en saamhorigheid. De verschrikkelijke aanslagen in Sri Lanka treffen ons in het hart. Desondanks spreken wij de hoop uit dat deze heftige gebeurtenis ons toch dichterbij elkaar brengt”.

Vrijdagavond staan de betrokken organisaties gezamenlijk stil bij de aanslagen tijdens de bijeenkomst ‘Terreur heeft geen religie’ in Het Gebouw aan het Arubapad in Leiden-Noord. De avond is voor iedereen toegankelijk en begint om 19.30 uur. De inloop is vanaf 19.00 uur.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×