Eerste editie van Leiden City Triathlon verplaatst naar zomer 2020

De eerste editie van de Leiden City Triathlon wordt verplaatst naar de zomer van 2020. De bevestiging van de datum waarop het evenement kon plaats vinden, was dit jaar te kort dag voor de organisatie om een goed en veilig evenement neer te zetten. Daarom is besloten het evenement een jaar te verplaatsen. De exacte datum staat nog niet vast, maar er wordt er gemikt op een zondag in juni 2020. De inschrijvingen start mogelijk al in het najaar van 2019.

De voorbereidingen voor de eerste Leiden City Triathlon zijn al in volle gang. Belangrijk onderdeel voor de organisatie is veiligheid en beleving. Mede vanwege deze uitgangspunten is er meer tijd nodig voor het overleg met omwonenden, winkeliers en andere belanghebbenden. De organisatie streeft er naar dat het een evenement van de hele stad wordt, waarbij ruimte wordt geboden aan verschillende groepen zoals: jeugd, Leidenaren, para-atleten en bedrijventeams. Het doel blijft om een inclusief sportief en leuk evenement te bieden aan een breed publiek die in eigen stad een sportieve uitdaging aan willen gaan.

Triathlon dwars door centrum
De afstand van de Leiden City Triathlon is een zogenaamde ‘Super Sprint’ van ongeveer 300 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen. Het parcours bestaat uit zwemmen in de Nieuwe Rijn, een stuk fietsen over de Witte Singel en hardlopen rondom de Hooglandskerkgracht en de Burcht.

Het parcours in nog niet definitief, inmiddels zijn er al weer een aantal wijzigingen ten opzichte van bovenstaande kaarten. 

De atleten van ZVL-1886 verkenden alvast het parcours (datum aan het eind is verouderd!).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×