(Foto: Kristel van Kruisbergen).

Enorme buit bij inbraak juwelier Van Gerner aan de Breestraat

Inbrekers hebben vanmorgen in alle vroegte een enorme slag geslagen bij juwelier Rob van Gerner. Tegen 5.30 uur is een uitschuifbare ladder tegen het balkon van de eerste etage gezet. In een mum van tijd wisten de daders via de etage in de winkel te komen waar ze enkele vitrines met zeer exclusieve juwelen en sieraden aan gruzelementen sloegen. Binnen vier minuten waren ze weer verdwenen. De buit bedraagt ongeveer een ton.

Omwonenden werden wakker van glasgerinkel en belden de politie. Die waren binnen enkele minuten ter plaatse bij het juweliersbedrijf op de hoek van de Breestraat en de Maarsmansteeg. De dieven waren er toen al vandoor. Via een touwladder. De uitschuifladder namen ze mee, maar deze werd in de omgeving teruggevonden.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×