Enorme buit bij inbraak juwelier Van Gerner aan de Breestraat

53

Inbrekers hebben vanmorgen in alle vroegte een enorme slag geslagen bij juwelier Rob van Gerner. Tegen 5.30 uur is een uitschuifbare ladder tegen het balkon van de eerste etage gezet. In een mum van tijd wisten de daders via de etage in de winkel te komen waar ze enkele vitrines met zeer exclusieve juwelen en sieraden aan gruzelementen sloegen. Binnen vier minuten waren ze weer verdwenen. De buit bedraagt ongeveer een ton.

Omwonenden werden wakker van glasgerinkel en belden de politie. Die waren binnen enkele minuten ter plaatse bij het juweliersbedrijf op de hoek van de Breestraat en de Maarsmansteeg. De dieven waren er toen al vandoor. Via een touwladder. De uitschuifladder namen ze mee, maar deze werd in de omgeving teruggevonden.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

53 reacties

 1. Een romantisch kroonjuweel van een kraak.
  Zou een film van gemaakt moeten worden.

 2. Patrick Donders

  OMG ik vraag me af dat dat niet eerder gezien is.
  Ik weet dat daar met regelmaat een beveiligings bedrijf rond rijd en niet een maar meerdere
  Zien die gasten dan ook echt niets meer

 3. Jan Hedeman

  Rob wil niet dat je je fiets op de stoep voor zijn winkel zet, ook niet aan de verkeerspaal (wat niet zijn eigen terrein is). Zo te zien was ie te laat om deze witte fiets te verplaatsen.

 4. Helma Zandbergen

  Ik heb het idee dat ze geholpen zijn want ze gaan via de boven kant naar de winkel moet dat toch ook opengebroken zijn . Is mijn idee weet niet of het zo is maar je zal ze die kleren lijers man zit met de rotzooi niet goed verzekerd hoop dat ze ze te pakken krijgen en de klauwen eraf hakken laat ze gaan werken voor hun geld ipv een ander de vernieling in helpen.
  Waar gaat dit toch naar toe en dan willen ze minder jarige niet meer in cellen hebben ze zijn hier helemaal van God los als ze stelen hoe oud ze ook zijn hop de cel in laat ze maar boete.

 5. Exact dezelfde werkwijze als bij de juwelier op de Platielstraat in Maastricht laatst..

 6. Jeetje wat heftig. Heel veel sterkte bij het verwerken van deze nare gebeurtenis.

Je bent nu offline