(Foto's: J.P. Kranenburg en Gerry van Bakel).

Natuurspeeltuin Leiderdorp rookvrij

Leiderdorp wil eind 2019 een rookvrije gemeente zijn. In ieder geval als het gaat om plekken waar kinderen komen, zoals scholen, kinderopvang, sportvelden en ook de natuurspeelplaats. Niet echt een plek die gebukt gaat onder veel rookoverlast, maar beheerder Riny Vons wil graag haar steentje bijdragen aan de bewustwording.

Wethouder Angelique Beekhuizen kwam het bordje met plezier onthullen. Zij denkt dat het van belang is dat kinderen zo min mogelijk mensen zien roken, dan is volgens haar ook de kans kleiner dat kinderen zelf gaan roken. Handhaven gaat de gemeente het niet. “We rekenen erop dat bezoekers elkaar erop aanspreken als het nodig is.”

Ook beheerder Riny Vons is niet van plan politie-agent te gaan spelen in haar speeltuin. “Ik vind wel eens een paar peuken, maar we hebben niet heel veel last van rokers hier. De meeste mensen die hier komen zijn zich heel goed bewust van wat goed is voor kinderen.”

De gemeente Leiderdorp heeft aan Sportief Advies gevraagd de Rookvrij campagne in Leiderdorp uit te rollen. Nikki Ramsteijn vertelt dat er al op heel wat plaatsen bordjes zijn opgehangen. “Soms doen we dat met een heuse opening, elders gaat het meer in stilte. We willen dit jaar alle plekken waar kinderen komen benaderen en uitnodigen deel te nemen aan de Rookvrije generatie-campagne en hopelijk gaan de meeste organisaties ook meedoen.”

Vaste bezoekers als Pauline die hier vandaag is met haar twee kinderen, een nichtje en een vriendje en Anne die ook geregeld met haar twee kinderen in de speeltuin te vinden is, merken ook niet veel van rookoverlast. Ze stellen het wel op prijs dat er niet gerookt wordt en dat er met deze campagne extra aandacht voor wordt gevraagd. Voor hen is de Natuurspeeltuin vooral een heerlijke plek waar hun kinderen lekker met water en zand kunnen spelen terwijl ze zelf een bankje in de zon of juist de schaduw kunnen opzoeken.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met bezoekers Pauline, Anne, Nikki Ramsteijn van Sportief Advies, Riny Vons van de speeltuin en wethouder Angelique Beekhuizen.

Voor meer informatie over de Natuurspeeltuin, kijk op hun website Natuurspeeltuin.nl. En voor meer informatie over de campagne Rookvrije generatie ga naar de website RookvrijeGeneratie.nl.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×