De vleermuiskasten lijken op nestkastjes voor vogels met aan de onderkant een smalle opening. (Foto's: Robbert Beurse).

Zoeterwoude gestart met plaatsen vleermuiskasten

In opdracht van de gemeente is de firma Ecogroen woensdagmiddag begonnen met het ophangen van vleermuiskasten in de wijk Westwout in Zoeterwoude-Dorp. Via social media werden bewoners van de wijk opgeroepen om zich op te geven als gastouder voor de vleermuisgezinnen die momenteen in de gevel van de voormalige Westwoudschool in de Westwoudstraat wonen. Aan de gevels van de huizen worden in totaal 14 vleermuiskasten geplaatst: een aantal voor bewoning, anderen zijn kraamkasten.

Het gebouw waar tot vorig jaar de Westwoudschool was gevestigd mag pas worden gesloopt als de (beschermde) vleermuizen zijn vertrokken. Door de openingen op de oude locatie dicht te maken worden de beesten gedwongen om op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen. De komende maanden zullen de vleermuizen hun intrek in de opgehangen kasten moeten nemen.

Als de verhuizing van de vleermuizen volgens plan verloopt kan de gemeente in het najaar van 2019 starten met de sloop van het oude schoolgebouw. Een projectontwikkelaar gaat er tien eengezinswoningen plaatsen.

Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×