(Foto: Gerry van Bakel).

Hiphop moet ouderen verleiden tot bewegen

In beweging blijven, balansoefeningen, valpreventie, alles wordt leuker met een lekker muziekje eronder en daarom start SportiefPlus deze vrijdag met een cursus hiphop-dansen voor mensen van 65 jaar en ouder. “Eigenlijk kwamen we er bj toeval achter dat veel bewegingen die we gebruiken in de valpreventietrainingen ook in hiphop-dansen terug te vinden zijn,” vertelt Robin Hazebroek, projectmanager bij SportiefPlus. “We doen ze een beetje sneller en je bent aan het hiphoppen. Maar we gaan niet breakdancen.”

Het is allemaal heel vriendelijk en laagdrempelig. Er zijn twee gratis proeflessen op vrijdag 26 april en vrijdag 3 mei en aansluitend is er een cursus van 12 weken. Bij genoeg animo worden de hiphoplessen in september voortgezet. En wie wat moeite heeft met de balans kan meedoen op de stoel. Ook de muziek wordt wat betreft volume en keuze aangepast aan de deelnemers. “Kom gerust even kijken in Op Eigen Wieken.”


Robin Hazebroek in gesprek met Sport071-presentator Gerry van Bakel.

De hiphoplessen worden gegeven in Op Eigen Wieken aan het Valkenpad 5 in Leiden. Elke vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur. Twee gratis proeflessen (op 26 april en 3 mei), daarna eenmalig 50 euro voor de rest van de cursus.

Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met LibertasLeiden, mail naar Matthijs Feenstra mfeenstra@libertasleiden.nl of bel 06-22167881, of naar Arjen van Duijn, mail naar a.vanduijn@libertasleiden.nl, of bel 06-53962417.

Of bel met Robin Hazebroek 015-2411155.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×