Hiphop moet ouderen verleiden tot bewegen

2

In beweging blijven, balansoefeningen, valpreventie, alles wordt leuker met een lekker muziekje eronder en daarom start SportiefPlus deze vrijdag met een cursus hiphop-dansen voor mensen van 65 jaar en ouder. “Eigenlijk kwamen we er bj toeval achter dat veel bewegingen die we gebruiken in de valpreventietrainingen ook in hiphop-dansen terug te vinden zijn,” vertelt Robin Hazebroek, projectmanager bij SportiefPlus. “We doen ze een beetje sneller en je bent aan het hiphoppen. Maar we gaan niet breakdancen.”

Het is allemaal heel vriendelijk en laagdrempelig. Er zijn twee gratis proeflessen op vrijdag 26 april en vrijdag 3 mei en aansluitend is er een cursus van 12 weken. Bij genoeg animo worden de hiphoplessen in september voortgezet. En wie wat moeite heeft met de balans kan meedoen op de stoel. Ook de muziek wordt wat betreft volume en keuze aangepast aan de deelnemers. “Kom gerust even kijken in Op Eigen Wieken.”


Robin Hazebroek in gesprek met Sport071-presentator Gerry van Bakel.

De hiphoplessen worden gegeven in Op Eigen Wieken aan het Valkenpad 5 in Leiden. Elke vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur. Twee gratis proeflessen (op 26 april en 3 mei), daarna eenmalig 50 euro voor de rest van de cursus.

Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met LibertasLeiden, mail naar Matthijs Feenstra mfeenstra@libertasleiden.nl of bel 06-22167881, of naar Arjen van Duijn, mail naar a.vanduijn@libertasleiden.nl, of bel 06-53962417.

Of bel met Robin Hazebroek 015-2411155.

 

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

2 reacties

  1. Bob Goulooze op

    Ik kan het niet laten deze kans voor open doel in te koppen. Als je ouderen wil laten bewegen moet je dat doen op muziek die ouderen leuk vinden. Niet op die &@€##€Ing hiphop. Dat is geen muziek dat is @@##—%##@€rrie. Ik besef dat ik overkom zoals mijn eigen vader ten opzichte van mij, maar ik heb zelf kinderen die ook ervan houden. En ik heb het altijd verschrikkelijk gevonden. Gebonk van mensen die niet kunnen zingen en musiceren. Geen melodie en nou ja laat ik maar ophouden; het zuur komt naar boven. Gelukkig zijn mijn kinderen de deur uit en hoef ik de stroom niet meer af te sluiten als het te hard staat. Hiphop en rap schaar ik in de categorie atonalen. Probeer het eens bij Baudet!

  2. Wij laten enkel ouderen bewegen die het leuk vinden om op hiphop muziek te dansen. Ook Michael Jackson heeft HipHop muziek gemaakt en die nummers waarderen al onze deelnemers. Het muziekgenre is namelijk erg breed en dat maakt het een stuk toegankelijker dan u waarschijnlijk denkt. Wij zoeken onze HipHop muziek zorgvuldig uit voor deze doelgroep.

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline