Stemmen gezocht voor pratende prullenbak Stadhuisplein

73

Dat er onder andere op het Stadhuisplein een pratende prullenbak staat, is natuurlijk leuk. Dat Leidenaren zelf invloed kunnen hebben op de boodschappen die de prullenbak laat horen, is nog veel leuker. Dat vindt ook de gemeente Leiden die inwoners oproept om een boodschap in te sturen.

“Sinds de plaatsing ontving de gemeente enthousiaste reacties van inwoners die ook graag een boodschap zouden willen inspreken. En dit vinden wij een heel goed idee”, zo laat de gemeente weten. Tot en met dinsdag 30 april kan iedereen een boodschap insturen. De tien leukste worden daadwerkelijk opgenomen en afgespeeld.

De voorgestelde teksten van de boodschappen kunnen worden achtergelaten als reactie op bovenstaand Twitterbericht of via de Facebook-pagina van de gemeente Leiden.

Delen

73 reacties

 1. Ik zou zeggen weg met die bak en geef het geld uit aan iets nuttigs. Overal word de subsidie stopgezet ik leiden en voor deze stompzinnigheid is geld over, weg met pvda

 2. Piet Pekelharing op

  Als ik een tekst zou inspreken: ”Deze prullenbak is ook geschikt om de monarchie in te dumpen.”

  Pieter Paulus Pekelharing, vicevoorzitter en medeoprichter Republikeins Gezelschap Leiden (RGL)

  • Nee Piet, gevaarlijk volksverlakkend afval moet apart worden afgevoerd en verwerkt.
   .
   Frits Frederik Nieuwenhuis, secretaris Progressieve Republikeinen, redacteur De Vrije Republikein,

 3. Ik heb er wel een voor die poubelle bij ons hôtel de ville: lasciate ogni speranza voi che passate…(laat varen elke hoop gij die hier voorbij schrijdt; vrij naar Dante) 😛💩

Laat een reactie achter

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline