Ad Alblas viert veertig jaar predikant zondag in Protestantse Kerk Warmond

4

Tijdens een dienst in de Protestantse Kerk Warmond viert dominee Ad Alblas komende zondag dat hij veertig jaar in het vak zit. “Dan draag ik de jas veertig jaar”, zoals hij het zelf noemt. Alblas was dertig jaar predikant in de Hooglandse Kerk in Leiden en ging in 2017 met emeritaat. Begin dit jaar werd hij aangesteld als ‘interim-predikant’ in de protestantse gemeente Warmond.

Chris de Waard sprak met Ad Alblas over het bijzondere jubileum dat hij zondag in Warmond viert met en dienst in de protestantse kerk aan de Herenweg.

Zondag houdt Alblas een dienst waarin hij stilstaat bij de veranderingen die hij zelf doormaakte in de veertig jaar dat hij predikant is. Iedereen is welkom om daarbij aanwezig te zijn. De dienst begint om 10.00 uur.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

4 reacties

 1. Marcellus_B op

  Judas had tenminste nog spijt van zijn heulen met de vijand, van zijn verraad.

  • Vindt u zelf uw reactie inhoudelijk? (Schermt u niet weleens met de fatsoensnormen van Sleutelstad als het u zo uitkomt?)
   .
   Ik maak me sterk dat u een christen bent. Eerder lijkt u erop uit te zijn geweest dhr. Alblas maximaal te treffen. Het volksnationalistische ‘landverrader’ werd voor de gelegenheid door de Jezusmolen gehaald. Ik vermoed dat het ‘verraad’ van dhr. Alblas naar uw mening iets te maken heeft met zijn vrijzinnige/oecumenische opstelling jegens moslims, vluchtelingen maar wellicht kunt u het volk (landverraders en patriotten) informeren waaruit de precieze schanddaden van deze Judas bestaan? Toch wel fijn om te weten waarvan hij beschuldigd wordt. Vergeet daarbij niet uw verwijten te voorzien van bewijsmateriaal, argumentatie. Anders wordt het snel geschimp.
   .
   Hoewel, misschien is een afscheidsdienst een minder geschikt moment om een hernieuwd afzwaaiende dominee te verketteren. U schijnt van de hoed en de rand te weten en zal vast aan dhr. Alblas bij een of meer eerdere gelegenheden uw bezwaren tegen standpunten of handelingen kenbaar gemaakt hebben, waarschijnlijk een op een. Dan voelt het hier nog eens doen als minder netjes. Maar dat oordeel is voor mijn rekening.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline