Pop-up camping voor donutshop op Haarlemmerstraat

26

Deze vrijdag opent de Leidse vestiging van Dunkin’ op de hoek van de Haarlemmerstraat en de Stille Mare. Recht tegenover de Coelikerk. Het woordje donut heeft de keten dan wel uit de naam geschrapt, het is wel waar de ruim honderd ‘kampeerders’ voor komen. Als openingsactie krijgen de eerste honderd klanten namelijk een jaar lang elke week zes gratis donuts. En daarvoor willen de aanwezigen wel een nachtje doorhalen.

Chris de Waard maakte rond middernacht een live-verslag via de Facebook-pagina van Sleutelstad.

“Volgens mij waren wij hier als eerste”, zegt een jongen vanachter de hekken die tijdelijk om de nieuwe donutshop zijn gezet. Ingehuurde bewakers lopen er langs en roepen de volgnummers om te controleren of iedereen er nog wel is. “Vijfenveertig? Niemand vijfenveertig?” vraagt de bewaker. “Misschien moet je het in het Engels proberen”, suggereert iemand. Er zijn inderdaad veel anderstaligen onder de donutliefhebbers.

IJsbrand Terpstra liep langs de hekken en maakte een radioreportage voor Sleutelstad. 

Niet iedereen is blij met de mensenmassa in de straat. Op twee hoog gaat een raam open. Een anonieme arm kiepert een emmer koud water naar beneden. Een voltreffer. De persoon in kwestie wil slapen en baalt van de herrie. Meegebrachte radio’s gaan uit, mensen manen elkaar tot stilte. Voor twee van hen komt dat te laat. Ze zijn doorweekt en twijfelen of ze nog zeven uur blijven. Zo lang duurt het nog voordat de poorten van het paradijs opengaan.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

26 reacties

  1. En zo wordt een leuke winkelstraat een koopgoot met Amerikaanse troep die 0.0 toevoegt aan Leiden, of nou ja een berg vet en obesitas

  2. Eens met Harry. Smerige Amerikaanse vet- en suikertroep. De verrotzooiïng en versnacking van de Leidse bunnenstad gaat door. Zo worden koopgoten vet- en afvalgoten.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline