In de vroege ochtend van Koningsdag verzamelde Oegstgeest zich bij het gemeentehuis voor de aubade. (Foto's/video's: IJsbrand Terpstra).

Gezellig druk bij opening Koningsdag en kinderspelen in Oegstgeest

De zon kwam precies op tijd achter de wolken vandaan om Koningsdag in Oegstgeest feestelijk te beginnen. Traditiegetrouw gebeurde dat met de aubade bij het gemeentehuis, waar scoutinggroep Shawano’s de vlag hees, burgemeester Emile Jaensch de gedecoreerden in het zonnetje zette en de Oranjevereniging de kinderspelen opende. Dat laatste gebeurde dit jaar voor het eerst door Linda Bronsgeest, de nieuwe voorzitter.


Na het hijsen van de vlag en sprak burgemeester Emile Jaensch de gedecoreerden toe.

Zingen
Veel mensen kozen ervoor om naar het gemeentehuis te komen en mee te zingen tijdens de aubade. Jong en oud verzamelden zich getooid in het oranje onder de groene bomen. Wie de liederen niet uit het hoofd kon meezingen, kon spieken in de liedteksten die door de Oranjeverenging werden uitgedeeld.


Het laatste lied dat samen wordt gezongen tijdens de aubade is het Wilhelmus, waarna de kinderspelen zijn geopend.

Kinderspelen
Traditiegetrouw vonden rondom het gemeentehuis de kinderspelen plaats, waarbij er spelletjes zijn voor jong en oud. Dit jaar moest daarvoor op het laatste moment overigens nog een nieuwe locatie worden gevonden, aangezien er in het park voor het gemeentehuis een boom op omvallen staat. Het is de Oranjevereniging echter gelukt om de spelletjes op andere plekken rond het gemeentehuis te organiseren, waarna het als vanouds gezellig was.

Advertentie

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×