Kinderen kunnen prijzen winnen als zij het mooiste versierd zijn.

Verslag Koningsdag Zoeterwoude-Dorp

De regenachtige weersverwachting deed het Oranje Comité Zoeterwoude-Dorp enkele dagen voor Koningsdag besluiten om de meeste buiten activiteiten naar binnen (in de Klaverhal) te verplaatsen. Dit mocht de pret niet drukken. Vanaf het ontbijt bij Ons Huis, dat dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd, was het druk bij de festiviteiten.

Na het ontbijt vertrokken de kinderen uit het dorp versierd achter de muziek aan naar de sportvelden van SJZ. Nadat burgemeester Bloemen de drie inwoners die een dag eerder een lintje opgespeld hadden gekregen nog even in het zonnetje zette, gingen de kinderspelen van start op het hoofdveld van de voetbalvereniging.
Om 11:00 uur zetten de jongste groepen van dansschool K’dans hun beste beentje voor in de Klaverhal, waarna de vrijmarkt hier van start ging. Traditiegetrouw was ook Scouting Zoeterwoude aanwezig op de vrijmarkt om kinderen kennis te laten maken met een aantal van hun activiteiten. De markt werd extra feestelijk door de live muziek van de St. Jans fanfare.
Ook elders in het dorp werd live muziek gemaakt.

De dag werd afgesloten met het Koningsmaal in de zalen van De Meester.


Robbert Beurse deed verslag van de Koningsdag viering.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×