(Foto: Wim de Leeuw).

Herenteam Scylla eindigt seizoen in halve finale play-offs

Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scylla strandt in de halve finale van de play-offs van de eredivisie tegen titelfavoriet Taverzo. De Zoetermeerse club trad net als twee weken geleden aan met de  buitenlandse spelers Padasak Tanviriyavechakul, Jakub Folwarski en David McBeath. Hiermee was het krachtsverschil eenvoudig te groot. Ook deze wedstrijd eindigde in 3-0 verlies voor Scylla.

Scylla trad aan met Kim Vermaas, Kazeem Nasiru, en Gerard Bakker Jr. Kim Vermaas was nog maar net terug  uit Budapest terug waar ze een zeer sterk WK speelde. Daar speelde ze afgelopen week de sterren van de hemel. Ze schopte het in het enkel tot de laatste 64, en won daarbij onder andere van de nummer 49 van de wereld Polina Mikhailova. Een verdere opmars werd gestuit door de sterke Noor-Koreaanse speelster Kim Song-I.

In Zoetermeer bleek dat Vermaas haar topvorm nog niet kwijt was. Ze hield in de openingsgame Tanviriyavechakul knap in de backhand-hoek, en creëerde daardoor kansen om met aanvallend spel de Thaise speler uit te spelen. Die tactiek pakte goed uit en resulteerde in een knappe 11-5 winst. Vermaas kon het strijdplan echter niet volhouden. Tanviriyavechakul nam steeds meer het initiatief en won daarmee de volgende games toch nog met duidelijke cijfers.

Kazeem Nasiru kreeg in zijn partij weinig vat op het gevarieerde spel van de sterk spelende Folwarski. De Pool wisselt verdedigend spel af met aanvallend spel en is daarmee in de Nederlandse competitie zijn meeste tegenstanders de baas. De slotpartij was een herhaling van die van twee weken geleden. Ook toen stonden Gerard Bakker Jr. en David Mcbeath tegenover elkaar. En net als in het Scylla Tafeltenniscentrum was de Engelsman de sterkere van de twee. Bakker wist wel de eerste game te pakken maar moest het vervolgens toch afleggen tegen het degelijke spel van Mcbeath.

Taverzo gaat dus met tweemaal een 3-0 overwinning op zak vol vertrouwen naar de finale van de play-offs. Wie het team daar op 19 mei zal treffen is nog onbekend. De winnaar van de andere halve finale staat namelijk nog niet vast. DTK ’70 staat op voorsprong tegen Smash ‘70, maar de return moet nog worden gespeeld. Voor Scylla zit het seizoen erop. De club kijkt ongetwijfeld alweer uit naar volgend seizoen, in de wetenschap dat het dan wederom in beide eredivisies actief zal zijn, en bovendien ook bij de jeugd op het hoogste niveau zal acteren.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×