(Foto's: Dierenambulance Leiden e.o.)

Kat uit ondergrondse glascontainer gered

In de vroege ochtend van Koningsdag werd in Oegstgeest een klagelijk gemiauw gehoord vanuit een ondergrondse glascontainer op de hoek van de Floresstraat en de Rijnzichtweg. Dierenambulance, politie en brandweer gingen ter plaatse en maakten de glasbak open. Daarin zat inderdaad een poesje. Met een schepnet heeft de brandweer de poes uit de glasbak gevist. “Dit heeft ze niet zelf gedaan maar hier heeft ze ‘hulp’ bij gehad”, zegt medewerker Yvonne van de Dierenambulance.

Mocht iemand iets gezien hebben, dan wil de politie dit heel graag horen.

Het ging naar omstandigheden redelijk goed met het beestje dat wel behoorlijk getraumatiseerd was na het ondergrondse avontuur. Het poesje is weer thuis en is inmiddels nagekeken door de dierenarts die het onfortuinlijke diertje een antibiotica kuur heeft voorgeschreven.

Advertentie

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×