Kat uit ondergrondse glascontainer gered

24

In de vroege ochtend van Koningsdag werd in Oegstgeest een klagelijk gemiauw gehoord vanuit een ondergrondse glascontainer op de hoek van de Floresstraat en de Rijnzichtweg. Dierenambulance, politie en brandweer gingen ter plaatse en maakten de glasbak open. Daarin zat inderdaad een poesje. Met een schepnet heeft de brandweer de poes uit de glasbak gevist. “Dit heeft ze niet zelf gedaan maar hier heeft ze ‘hulp’ bij gehad”, zegt medewerker Yvonne van de Dierenambulance.

Mocht iemand iets gezien hebben, dan wil de politie dit heel graag horen.

Het ging naar omstandigheden redelijk goed met het beestje dat wel behoorlijk getraumatiseerd was na het ondergrondse avontuur. Het poesje is weer thuis en is inmiddels nagekeken door de dierenarts die het onfortuinlijke diertje een antibiotica kuur heeft voorgeschreven.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

24 reacties

    • Dat klopt, Marja, in een glasbak zullen dieren elkaar niet gooien. Het is veel erger. Of zijn er in uw fantastische beestenwereldje geen bloeddorstige roofdieren (waaronder dus katten) en woeste vechtersbazen, noch komen kannibalisme en infanticide er in voor?

Je bent nu offline