Tim de Cler. (Foto's: PR/Lugdunum).

Oud-international Tim de Cler hoofdtrainer JO19 Lugdunum

Voormalig international en rasleidenaar Tim de Cler wordt komend seizoen de hoofdtrainer van de nieuwe JO19 van voetbalvereniging Lugdunum. De oud-speler van onder meer Feyenoord, Ajax, AZ en het Nederlands Elftal gaat de talenten begeleiden en klaarstomen voor de selectie van Lugdunum. Hij wordt daarbij ondersteund door Barry van Eijk.

De Cler pakt zijn trainerscursus (TC2) weer op en gaat daarom een JO19 trainen. Hij heeft ervoor gekozen om dat bij de club te doen waar zijn imposante carrière ooit begon. “Lugdunum zit in mijn hart. Ik kom hier al heel mijn leven, deze club voelt als familie. Daarom ben ik hier na mijn profcarrière ook weer teruggekomen en speel ik nu nog in het eerste. We zijn bezig om een JO19 team te formeren en ik ben heel enthousiast geworden door deze jongens.”

De JO19-1 gaat bestaan uit talenten die uiteindelijk kunnen doorstromen naar de seniorenselectie. Komend seizoen wordt het team in de 2e klasse of hoger ingeschreven. De Cler wil zijn ervaring overdragen op de spelers. “Plezier in het voetbal staat voorop, maar het is de bedoeling dat ik ze ook echt beter ga maken zodat ze hun doelen bereiken. We gaan er een heel leuk en goed seizoen van maken.”

Lugdunum zet in op de jeugd
Met het aanstellen van De Cler benadrukt Lugdunum ook het belang van de jeugd bij de vereniging. “De jeugd is onze toekomst”, zegt jeugdvoorzitter Richard Otgaar. “Daar gaan we de komende jaren echt op inzetten. Onze eigen jeugd moet weer gaan doorstomen naar de selectie en ik ben er enorm trots op dat Tim ons daarbij gaat helpen.”

De Cler vult aan: “De vereniging bestaat nu 100 jaar en er wordt hard gewerkt om de club weer op te laten bloeien. Lugdunum is mijn club en het voelt goed om aan deze ontwikkeling bij te dragen.”

Meetrainen met JO19
Komende weken worden er meerdere open trainingen en oefenwedstrijden georganiseerd voor spelers die volgend jaar in de JO19 van Lugdunum willen spelen. Interesse? Neem dan contact op met Richard Otgaar via info@lugdunum.nl.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×