Reusachtige mussentillen geplaatst in Bontekoepark

3

Voordat Portaal volgende maand van start kan met de sloop van enkele rijtjes woningen in de Zeeheldenbuurt, moest nog een klusje worden geklaard. Omdat in de tuin van een woning op de hoek van de Evertsenstraat en de Oosterstraat een mussenkolonie huist, moet de corporatie zogeheten mitigerende maatregelen nemen. Dat houdt in dat voordat de mussenkolonie dakloos wordt, er in de directe omgeving een alternatief moet zijn.

Dat alternatief wordt vandaag aangelegd in het Bontekoepark dat even verderop in de wijk is aangelegd, nadat de bodem daar helemaal is gesaneerd. Een gespecialiseerd bedrijf heeft vanmorgen de eerste mussentil geplaatst, vanmiddag volgt verderop in het park nog een tweede exemplaar.

Deze diashow vereist JavaScript.

De nieuwe mussenhuisvesting bestaat uit een soort vliegende schotels die bovenop een zesenhalve meter hoge paal worden gemonteerd. In elke til zijn 54 nestkasten geplaatst. In totaal is er in de verkamerde mussentillen dus plek voor 108 paartjes.

Delen

3 reacties

    • als je GOED leest dan worden er 2x palen met 54 nestkastjes geplaatst dus toch voor 108 paartjes.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline