Scooterrijder zwaargewond bij eenzijdig ongeval Willem de Zwijgerlaan

14

Een scooterrijder is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval ter hoogte van het Esso tankstation aan de Willem de Zwijgerlaan in Leiden. Vanwege de ernst van de verwondingen werd een traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen, maar de komst daarvan werd niet afgewacht. Het slachtoffer is direct met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond 21:30 op het fietspad langs de Willem de Zwijgerlaan. Wat er precies gebeurd is, blijft vooralsnog onduidelijk. Omstanders hebben het slachtoffer, dat slecht aanspreekbaar was, gewond aangetroffen maar weten niet hoe het eenzijdige ongeval heeft kunnen gebeuren. Vooralsnog wordt er uitgegaan van een fikse valpartij.

De Willem de Zwijgerlaan was korte tijd in beide richtingen afgesloten om de hulpdiensten de ruimte te geven. De politie onderzoekt het ongeval en spreekt daarvoor, zodra de situatie dat toelaat, later nog met het slachtoffer.

Delen
heropening sligro Leiden

14 reacties

  1. Frits2019 op

    Hierboven is sprake van een “eenzijdig ongeval”. Volgens het Leidsch Dagblad is het slachtoffer uit de bocht gevlogen (inderdaad een “eenzijdig ongeval”). Dan is er een beperkt aantal mogelijke oorzaken: te hard gereden en/of niet uitgekeken (smartphonezombie?) of zeer plotseling onwel geworden.

    • Eus de Watergeus op

      Inderdaad. Niets weten we en zelfs dat is niet zeker. Dat hoeft ons er natuurlijk niet van te weerhouden lekker te speculeren. Ik denk dat de Zangeres zonder Naam, ook nog eens zonder kleren, op het fietspad verscheen. De scooterrijder schrok zich de pleuris en de rest is geschiedenis.

  2. Inderdaad geen erg duidelijk bericht. Leeftijd van het slachtoffer, droeg hij een helm, was het een normale, niet opgevoerde scooter. Dat je op die plek goed moet uitkijken en je snelheid moet minderen is al door enkele reacties vermeld.

Je bent nu offline