Ex Animo, Heemtuin Leiderdorp, Middeleeuwse Tuinen en Mamma's aan de Poort

Herdenken met Ex Animo, kunst in de Heemtuin in Leiderdorp, middeleeuwse tuinen in het Rijksmuseum van Oudheden en zuchten met Mama’s aan de Poort bij Cultuur 071.

Vandaag worden overal in het land de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Ook in Leiden. Vanmiddag is de 100-jarige Oratorium Vereniging Ex Animo aanwezig bij de herdenking van alle gevallenen in de 2e Wereldoorlog bij het Herdenkingsmonument bij Het Haagsche Schouw. Ook treden zij vanavond op tijdens de herdenking in de Pieterskerk. Ben Crul en Jan Vis vertellen over de herdenkingsconcerten.

De eerste kunstwerken in de Heemtuin, onderdeel van het Leiderdorps park de Houtkamp, zijn afgelopen week geplaatst. Negen kunstenaars zijn gevraagd een bijdrage te leveren aan de nieuwe tentoonstelling die vanaf 17 mei tot eind oktober te zien is. Voorzitter Jos Gerresse vertelt over deze tentoonstelling en kunstenares Marjan Waanders legt uit wat de bedoeling is van het Community Art Project.
www.kunstindeheemtuin.nl

 

Vanaf 2 mei staan middeleeuwse tuinen centraal in het Rijksmuseum van Oudheden, met verhalen over planten, kruiden en bloemenpracht in de middeleeuwen, van Europa tot in het Midden-Oosten. De tentoonstelling gaat over moes-en siertuinen, tuinieren in de Middeleeuwen, lusthoven en de tuin als “paradijs”. Annemarieke Willemsen, conservator Middeleeuwen van het RMO en Gerda van Uffelen van de Hortus Botanicus vertellen over dit bijzondere samenwerkingsproject.
www.rmo.nl
hortusleiden.nl/

 

Op zaterdagavond 11 mei spelen Ingrid Mank en Vivian Wesselingh in het sfeervolle theater Ins Blau de voorstelling “Zucht . . . . .”.. De beide dames van Mama’s aan de Poort, allebei opgegroeid in Leiden, voelen de noodzaak om regelmatig te zuchten. Zij lichten een tipje van de sluier op, vertellen waarom ze zo moeten zuchten en wat we van de tentoonstelling, die niet alleen bedoeld is voor dames, kunnen verwachten.
www.theaterinsblau.nl
www.mamasaandepoort.com

 

De muziekagenda van Peter Visser vindt je op muziekgezien.blogspot.com en de gehele uitzending kan je hier terugluisteren:

 

Cultuur Leiden Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×