In stille tocht liepen veel inwoners van de kerk naar het gemeentehuis. (Foto's: Robbert Beurse).

Zoeterwoude herdenkt in stille tocht

Net als in de rest van Nederland stond Zoeterwoude op 4 mei stil bij alle getroffenen door oorlogsgeweld en tijdens vredesmissies.

De herdenking startte om 19:00 uur met een bijeenkomst in de Dorpskerk aan de Dorpsstraat. Na burgemeester Liesbeth Bloemen en twee leerlingen uit groep 8 van de Bernardusschool in Zoeterwoude-Rijndijk vertelde Hugo Hardeman het indrukwekkende verhaal van zijn oud-oom Jaap Hardeman, die in de Tweede Wereldoorlog omkwam in Zoeterwoude.

Rond 19:40 uur vertrokken de inwoners van Zoeterwoude in een stille tocht naar de gedenksteen voor de gevallenen bij het gemeentehuis.
Vlak voor 20:00 uur kwam de stoet aan en was men twee minuten stil om de getroffenen te gedenken. Hierna legden het College van B&W, vertegenwoordigers van de veteranen en het verzet en diverse organisaties een krans bij de gedenksteen. De aanwezige leden van de scouting deelden tulpen uit die door de overige bezoekers bij het monument werden gelegd.

Na afloop van de kranslegging werd er in de hal van het gemeentehuis een kopje koffie aangeboden.

Robbert Beurse maakte een verslag van de herdenking.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×