(Foto's: Emile van Aelst).

Bevrijdingsvuur Van Wageningen naar Leiden door wind, hagel en kou

De tien lopers van de Leiden Road Runners Club troffen het niet echt met het weer afgelopen zaterdagnacht. Om middernacht waren zij in Wageningen present om het ontstoken bevrijdingsvuur met een estafette over 120 km naar Leiden te brengen. Er stond een fikse wind, af en toe hagelde het en de temperatuur was onaangenaam. Maar om kwart over een kon loco-burgemeester Marleen Damen met twee lopers de Leidse bevrijdingsvlam op de hoek van de Doezastraat ontsteken.

Na het uitzonderlijk warme voorjaarsweer eerder in het jaar laat mei zich voorlopig kenmerken door maartse buien. “Het was zwaar, maar ook heel erg mooi om te doen. Volgend jaar weer.” Aldus Aniek Honsbeek, Hans van Ommeren en José Mesman. Honsbeek en Van Ommeren liepen de estafette dit weekend voor het eerst. Mesman zit al jaren in de organisatie en fietst de hele afstand op kop om de lopers de weg te wijzen in het donker.

De Leiden Road Runners Club deed voor de twaalfde keer mee aan het evenement en Mesman kijkt al uit naar de extra feestelijke editie van volgend jaar als Nederland 75 jaar bevrijding viert. “We zijn er zeker weer bij.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met José Mesman, Aniek Honsbeek en Hans van Ommeren van Leiden Road Runners Club.

Op de Doezastraat en Herenstraat en in het Van der Werfpark was het de hele dag feest ter ere van de 74ste bevrijdingsdag. Met een braderie op de Herenstraat/Doezastraat en kinderactiviteiten in het park.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×