(Foto's: Emile van Aelst).

Dodenherdenking in Leiden

Zaterdagavond 4 mei. De Leidse Pieterskerk stroomt langzaam vol. Om 18.340 uur begint hier de centrale dodenherdenking in Leiden waar journalist Ad van Liempt zal spreken. Eerder is dan bij het Haagse Schouw al de herdenking geweest van 51 gesneuvelde soldaten bij de Slag om de Residentie, in mei 1940 en ook in De Kooi zijn slachtoffers herdacht bij monument De Naald.

Na de bijeenkomst in de Pieterskerk volgde de stille tocht naar het bevrijdingsmonument bij Molen de Valk. Daar speelde K&G, droeg stadsdichter Marianne van Velzen een gedicht voor en werden twee minuten stilte in acht genomen. Aansluitend werden kransen gelegd. Door de gemeente, politieke partijen en tal van maatschappelijke organisaties uit de stad.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×