Maarten Kersten in gesprek met IJsbrand Terpstra in Politiek071. (Archieffoto: Lieuwe van Slooten).

SP en Partij Sleutelstad organiseren informatieavond over LEAD-referendum

“Wilt u ook een toren in uw achtertuin?” Met dat thema organiseren Partij Sleutelstad (PS) en de SP op maandagavond 13 mei een informatie-avond over het op handen zijnde referendum over hoogbouw langs de Willem de Zwijgerlaan in Leiden. “Iedereen is welkom, want het referendumverzoek is er ook voor mensen die voor de plannen zijn, net zo goed als tegen”, aldus PS-fractievoorzitter Maarten Kersten in Politiek071.

In dit speciale Politiek Café zal er naast voorlichting door een aantal landelijke en lokale deskundigen op het gebied van stedenbouw, hoogbouw en referenda, ook volop de gelegenheid zijn om vragen te stellen en in discussie te gaan over hoogbouw in de stad. Aanleiding voor PS en SP om deze thema-avond te organiseren is de huidige actie van een initiatiefgroep van inwoners in Leiden Noord om 5.000 handtekeningen te verzamelen om een referendum mogelijk te maken. De inzameling daarvan duurt nog tot en met 25 mei 2019.


IJsbrand Terpstra in gesprek met PS-fractievoorzitter Maarten Kersten over het Politiek Café

‘Over de hele stad’
Volgens Kersten zijn veel Leidenaren nog niet voldoende op de hoogte van de beweegredenen van de actiegroep “Stop LEAD”. Daarnaast vinden de twee lokale partijen ook dat het referendumverzoek niet alleen over hoogbouw langs de Willem de Zwijgerlaan gaat, maar dat er een signaal kan worden afgegeven over hoogbouw in het algemeen. De uitkomst van een mogelijk referendum ‘zou ook kunnen gelden voor hoogbouw in de eigen achtertuin’, aldus de twee partijen.

Het Politiek Café vindt plaats op maandag 13 mei in De Vergulde Kruik aan de Haarlemmerstraat in Leiden. Inloop vanaf 19.30, start 20.00 uur.

Leiden Politiek LEAD


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×