(Foto: PR).

Rondleiding langs graven van beroemde Leidse fabrikanten

Op de begraafplaats Groenesteeg wordt komende zondag een rondleiding gegeven langs de graven van een aantal Leidse fabrikanten. Het gaat daarbij om textielfabrikanten, onder andere Van Heukelom, Krantz, Leembruggen, Le Poole, Scheltema en Zaalberg, maar ook wordt, letterlijk, stilgestaan bij de graven van Brill (drukkerij), Hartevelt (jenever), De Fremery (Zoutkeet), De Koster (meelfabriek), Tieleman en Dros (conserven) en Zillesen (schelpkalkfabrikant).

Over deze personen en hun bedrijven zal aan hun graf het een en ander worden verteld. Bij slecht weer zullen deze verhalen in de aula worden gepresenteerd. De rondleiding begint om 14.00 uur.

Op deze zondag zijn de historische Begraafplaats Groenesteeg, waar de elite van Leiden van 1813 tot het einde van de vorige eeuw begraven ligt, en de Aula voor het publiek tussen 13.30 uur en 16.00 uur opengesteld. Ook zijn uitgaven van de Stichting te koop. De begraafplaats zelf is op alle dagen van de week overdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur geopend.

Meer informatie over de begraafplaats is te vinden op www.begraafplaatsgroenesteeg.nl.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×