Diana Lepelaar (Foto: Gerry van Bakel).

Leidse Lente organiseert Rembrandt-wedstrijd voor kunstenaars

Het kan bijna niemand ontgaan zijn dat 2019 en Rembrandt een bijzondere band hebben met elkaar. Dit jaar wordt herdacht dat de beroemde schilder 350 jaar geleden overleed. Zijn geboortestad Leiden houdt liever de dag in ere dat Rembrandt in 1606 een Leidenaar werd. Diana Lepelaar, eigenaresse van café annex galerie Leidse Lente organiseert daarom een eigen Rembrandt-wedstrijd.

Lepelaar biedt daarvoor iedereen met aspiraties de kans een eigen Rembrandt te maken. Op een houten paneeltje van 30 bij 40 centimeter. Dar mag op geschilderd of getekend worden met elk beschikbaar materiaal en het mag ook gebruikt worden als een sokkel voor een 3D-kunstwerk. Lepelaar: “Ik hoop dat mensen die meedoen zich laten inspireren door Rembrandt en zijn manier van werken, maar dat wel in hun eigen stijl doen.”

Wie mee wil doen, moet een beetje snel zijn, want op 16 juni sluit de inlevertermijn. “Dan heb ik een maand om alle kunstwerken te fotograferen voor een catalogus die bij de tentoonstelling wordt uitgebracht.” De tentoonstelling wordt geopend op 15 juli, de dag waarop Rembrandt zijn 413e verjaardag zou hebben gevierd. Alle werken komen in de tentoonstelling in Galerie Café Leidse Lente aan de Haagweg 4. Vooraf zal een jury van vier de drie beste werken bekronen. Alle drie de prijs winnaars krijgen een jaar lidmaatschap van de Leidse Lente en een boek over Rembrandt cadeau, de eerste prijs daarbij een geldbedrag van 500 euro en de tweede prijs een geldbedrag van 250 euro.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Diana Lepelaar over haar Rembrandt-wedstrijd.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×