(Foto: NDC).

Elke stap telt in de strijd tegen diabetes

Samen wandelen en klein beginnen is het motto van de Nationale Diabetes Challenge. Leiderdorp doet ook mee en gaat vanaf 23 mei wekelijks op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur aan de wandel. Het wordt langzaam opgebouwd, doel is om over twintig weken vijf kilometer te kunnen wandelen. Woensdag 15 mei is er een informatie-avond in gebouw Dwars in het Bloemerdpark.

Ron Marcus van de Natioanle Diabetes Challenge en zelf diabetes-patient en Giulietta Zanda, vitaliteitscoach in Leiderdorp kwamen in de uitzending van Sport071 vertellen over dit laagdrempelig initiatief. Iedereen is welkom om mee te doen, maar ze nodigen specifiek mensen met diabetes of obesitas of een andere chronische aandoening uit om mee te doen. Ze zijn ook nog op zoek naar begeleiders die mee willen wandelen.


Ron Marcus en Giulietta Zanda in gesprek met Sport071-presentator Gerry van Bakel over de Nationale DIabetes Challenge.

De wandelingen (met verschillende startlocaties in de regio) zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn welkom. In september is er een landelijke finaledag in Den Haag. Die dag wandelen alle deelnemers uit heel Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. Het streven is dat iedereen dan zeker 3 tot 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km. Totale kosten om 20 weken mee te wandelen is 20 euro.

Informatieavond 15 mei
Op woensdag 15 mei organiseert Team Leiderdorp, bestaande uit de gezondheidspraktijken Rijnland, Florijn in samenwerking met Incluzio Leiderdorp, een informatieavond  over de diabetes challenge in Gebouw Dwars gelegen in het Bloemerdpark (Bloemerd 1c) te Leiderdorp. Iedereen die interesse heeft is welkom. Aanvang 19.00 uur.
Je krijgt dan meer informatie over de startlocaties en de workshops (soms ter vervanging van een wandeling) die worden aangeboden.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging.

Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC helpt hen daarbij. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/ndc-groepleiderdorp

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×