(Foto: PR)

Nieuwe buslijn tussen Voorschoten en Wassenaar

Er komt weer een busverbinding tussen Voorschoten en Wassenaar. Buslijn 42 gaat per augustus 2019 rijden. Vervoerder EBS Haaglanden gaat de lijn exploiteren. “Het is gek dat er tussen Voorschoten en Wassenaar geen bus was”, zegt wethouder Monique Lamers die het nieuws donderdagavond in de commissievergadering bekend maakte.


Wethouder Monique Lamers in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten.

In de spits rijdt de bus vier keer per uur en in de daluren twee keer per uur. ‘S avonds en in de weekenden rijdt bus 42 helemaal niet. Het is de bedoeling dat de bus die tot station Voorschoten rijdt aansluit op de sprinters naar Leiden en Den Haag. Op ten duur is de wethouder van plan om de lijn door te trekken naar het centrum van Voorschoten zodat mensen daar kunnen overstappen op buslijn 45 en 46.

Het is in korte tijd de tweede impuls in het openbaar vervoer in Voorschoten. Sinds december 2018 rijdt er vrijdagnacht en zaterdagnacht namelijk een nachtbus.

 

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×